Kungliga Tekniska högskolan, Verksamhetsstödet vid KTH

Vill du arbeta statligt som arbetsrättsjurist vid ett ledande tekniskt universitet? 

Som arbetsrättsjurist på KTH arbetar du på verksamhetsstödet/personalavdelningen. Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en fas där vi tillsammans arbetar med att förändra och utveckla våra arbetsformer vilket gör att det finns möjligheter att själv vara med och påverka dina arbetsuppgifter. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta samtidigt som du arbetar med din egen professionella utveckling.

På personalavdelningen arbetar cirka 50 personer där du kommer att tillhöra en mindre grupp som är engagerade i HR-frågor inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Gruppen kännetecknas av kollegor med hög kompetens. Vi har en positiv stämning i gruppen där vi gärna delar med oss av våra kunskaper. Placering för tjänsten är vid KTH Campus Valhallavägen i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som arbetsrättsjurist stöttar du KTH:s hela verksamhet med din expertis inom arbetsrätt. Du trivs med att arbeta konsultativt och har lätt för att sätta dig in i olika frågor. Du arbetar främst med arbetsgivarstrategier och med att ge arbetsrättsligt stöd till HR-specialister och till verksamhetens chefer.

I samarbete med HR-specialister stödjer och ger du också löpande råd kring tillämpning och tolkning av såväl lagstiftning som kollektivavtal. I tjänsten ingår också att i förekommande fall driva tvisteförhandlingar. Arbetet som arbetsrättsjurist ger dig stora möjligheter att under eget ansvar planera ditt arbete samtidigt som du arbetar i nära samarbete och kontakt med dina närmaste kollegor och med verksamhetens chefer. Som arbetsrättsjurist på KTH uppdaterar du också riktlinjer och policys, information på webben och utbildningsmaterial med anledning av förändringar i lagar, kollektivavtal eller interna styrande dokument. Att kompetensutveckla KTH:s medarbetare genom t.ex. utbildningsinsatser och rådgivning ingår också i ditt nya uppdrag.

I rollen ingår också t.ex. att ge konsultationer till kollegor om hur man lägger upp strategier i arbetsrättsliga ärenden samt att medverka vid förhandlingar kring nya och ändrade lokala kollektivavtal. Det kan också bli aktuellt att medverka i ärenden till Personalansvarsnämnden.

Rollen innebär såväl självständigt arbete som nära samarbete inom HR och med chefer. Centralt i din roll är att bidra till samverkan mellan parterna. Du deltar även i kompetensnätverk.

Vi erbjuder

  • En utvecklande och ansvarsfull roll på ett av Europas ledande universitet där du stöttar
    verksamheten med din expertis inom arbetsrätt
  • En internationell och dynamisk miljö
  • En statlig anställning med goda arbetsvillkor
  • Goda möjligheter till kompetensutveckling
  • Stort eget ansvar i din yrkesroll

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav 

  • Juristexamen, med fördel inriktad mot arbetsrätt, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Aktuell arbetslivserfarenhet från de senaste åren inom det arbetsrättsliga området, antingen
    som arbetsgivarstöd eller som ombudsman eller motsvarande
  • Erfarenhet av tviste- och kollektivavtalsförhandlingar
  • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska och, i begränsad omfattning, på engelska

Som person är du intresserad av hur händelser i omvärlden påverkar arbetsgivarpolitiska frågor och partssystemet. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt, men också att du är prestigelös och kan inta olika roller i laget beroende på uppgift och grupp. Du kan analysera omfattande information, är utvecklingsorienterad, lösningsinriktad och pedagogisk samt har lätt för att bygga professionella relationer. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta i liknande roll inom offentlig sektor
  • Erfarenhet av att arbeta med speciallagstiftning och avtal för stat och
    högskola (t ex LOA, FL, HF och TurA-S)

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2023-0198
Kontakt
  • Stefan Lagervall, Förhandlingschef, 08-7908013,stelag@kth.se
  • Helene Hedin, HR-specialist, 08-7908287,hhedin@kth.se
  • Annica Fröberg, Personalchef , 08-7907077,annica.froberg@kth.se
Publicerat 2023-08-04
Sista ansökningsdag 2023-09-05

Tillbaka till lediga jobb