Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Arbetsuppgifter

KTH söker nu en vikarierande förvaltningsjurist till den förvaltningsjuridiska funktionen vid ledningskansliet inom det gemensamma verksamhetsstödet. Funktionen erbjuder juridisk rådgivning, stöd och rättslig granskning i högskolerättsliga och förvaltningsrättsliga frågor till KTH:s ledning och verksamhet. Därtill kommer ärendehantering avseende till exempel studentdisciplinära ärenden, ärenden om avvikelse från god forskningssed, indragning av handledarresurser, avskiljande och ärenden om utlämnande av allmänna handlingar.

Som förvaltningsjurist ingår du i en arbetsgrupp om fem förvaltningsjurister, varav en är gruppchef. Du arbetar brett inom det förvaltningsrättsliga området då arbetet omfattar alla slags juridiska frågor som kan förekomma på ett universitet och en förvaltningsmyndighet.

Du kommer bland annat arbeta med juridisk rådgivning i högskolerättsliga och förvaltningsrättsliga frågor till KTH:s ledning och verksamhet. Du kommer också att arbeta med ärendehandläggning avseende till exempel studentdisciplinära ärenden, indragning av handledarresurser och andra resurser och utlämnande av allmän handling. I arbetet ingår även att granska avtal rörande utbildning ur ett förvaltningsjuridiskt perspektiv. I arbetet ingår att granska styrdokument, hantera remisser, genomföra internutbildningar på svenska eller engelska, besvara juridiska frågor från allmänheten samt delta i verksamhetsutvecklande projekt. I arbetet ingår dessutom att utföra det administrativa arbetet som följer av arbetsuppgifterna på funktionen.

Arbetet sker på såväl svenska som engelska och innebär en nära kontakt med anställda och studenter. Du driver självständigt dina egna ärenden samtidigt som du samarbetar och för en löpande dialog med gruppchef, avdelningschef samt kollegor inom funktionen och vid andra avdelningar.

Vi erbjuder

 • En anställning där du får tillämpa juridiken brett på en rad olika rättsområden
 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Vi söker dig som har en jur.kand- eller juristexamen, gärna med förvaltningsjuridisk inriktning, och några års aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete.

 • Du stimuleras av varierande arbetsuppgifter och att bidra till hela verksamhetens resultat.

 • Du är analytiskt, ansvarstagande och har hög integritet samt bemöter andra med lugn, öppenhet och respekt. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta, men att du även kan arbeta självständigt och resultatinriktat mot uppsatta tidplaner och mål.

 • Du har god kommunikationsförmåga och mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska, då arbetsuppgifterna kräver kontakt med engelsktalande.

 • Då funktionen använder sig av bland annat dokument- och ärendehanteringssystemet W3D3, Adobe, molntjänster, mötesverktyget Zoom med mera krävs att du har en mycket god datorvana och att du lätt sätter dig in i nya tekniska lösningar.

Meriterande

 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från universitet eller högskola eller förvaltningsmyndighet i närtid.

 • Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat konsultativt i din roll som jurist och är van att handlägga individärenden.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat enligt avtal i c:a 10 mån, med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2023-0301
Kontakt
 • Fredrik Oldsjö, 087907012
Publicerat 2023-09-05
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb