Kungliga Tekniska högskolan, Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Om avdelningen/gruppen

Vi söker nu en forskningshandläggare som ska förstärka vårt stöd inom forskningsfinansiering. Tjänsten är placerad på avdelningen för forskningsstöd (Research Support Office, RSO). RSO erbjuder stöd till KTH:s forskare, ledning och annan personal med rådgivning, utveckling och hantering av extern forskningsfinansiering, donationer, stipendier, projektstöd, avtal samt utveckling av strategiska forskningsinitiativ.

Avdelningen består av ca 50 medarbetare och är indelad i fyra grupper. Som forskningshandläggare kommer du att vara en del av forskningsfinansieringsgruppen som består av 16 medarbetare. Läs gärna mer om oss och våra tjänster Forskningsstöd | KTH Intranät.

Gruppen präglas av stort engagemang och stark samarbetsvilja. Som medarbetare har du stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som vi arbetar i team.

Vår huvudsakliga arbetsplats är på campus med viss möjlighet till distansarbete när verksamheten tillåter. Vi sitter på campus Valhallavägen.

Arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att ansvara för handläggning av ärenden i samband med ansökan och kontrakt inom EU samt nationell forskningsfinansiering. Som exempel kan nämnas samverkansprojekt inom Horisont Europa, Digital Europa, EDF samt projekt från Vinnova och Energimyndigheten. Viss handläggning av amerikanska medel kan också förekomma.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av handläggning av beviljade projekt. Utbildningsinsatser för KTH:s forskare ingår också i uppdraget, liksom engagemang i de nätverk som KTH deltar i inom ansvarsområdena. Viss del av tjänsten kan också komma att omfattas av andra handläggningsuppgifter inom RSO:s verksamhetsområde.

Vi erbjuder skiftande, utmanande och roliga arbetsuppgifter i en engagerande miljö med kompetenta medarbetare. Du kommer att arbeta självständigt under eget ansvar samt som en del i ett team, ofta med skarpa tidsramar.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper och erfarenhet av forskningsfinansiering, dess system, regler och finansieringsvillkor, inom EU eller nationellt.

Du har universitets- eller högskoleexamen eller motsvarande, samt intresse för forskning och forskningsfrågor. Du har erfarenhet från universitets- och högskolevärlden eller annan för arbetet relevant arbetsgivare.

Som person är du noggrann, ansvarsfull och serviceinriktad. Du måste våga och kunna ta egna initiativ samt ha förmåga att självständigt planera, organisera och genomföra arbetet. Med många öppna frågor krävs att du är en pragmatisk och lösningsorienterad person samt behärskar att prioritera bland de ärenden som åläggs dig.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2024-0105
Kontakt
  • Maria Gustafson, 08-7908264
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb