Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Utbildningskansliet är en del av skolans verksamhetsstöd, där all administration kring utbildning hanteras. Utbildningskansliet består av drygt 20 medarbetare, som i sin tur är indelade i mindre funktionsgrupper; studievägledare, programhandläggare, internationella koordinatorer, forskarutbildning och utbildningsadministratörer. Utöver dessa grupper finns en utbildningsadministrativt ansvarig (UA). Funktionsgrupperna och UA rapporterar till chefen för utbildningskansliet. Kansliets ledning består av UA och kanslichefen.

Vi söker just nu en studievägledare!

Som studievägledare kommer du att ansvara för och arbeta med ett eller flera av skolans utbildningsprogram. Som stöd och hjälp i ditt arbete har du dels dina närmsta kollegor inom studievägledargruppen, dels programledningen för det/de program du kommer att arbeta med där programansvarig, utbildningshandläggare och internationell koordinator, samt du själv ingår.

Det huvudsakliga målet med ditt arbete är att vägleda studenter i utbildningsrelaterade frågor genom såväl individuella samtal, drop-in, bokade besök, e-post samt programwebb. Arbetet innefattar till stor del studieadministrativa arbetsuppgifter, vilka följer givna ramar utifrån regelverk. Exempel på sådana arbetsuppgifter kan vara; uppföljning av studenterna, behörighetsgranskning, uppflyttningar, antagning till kurs, upprättande av individuella studieplaner, handläggning av studieuppehåll.

Som studievägledare arbetar du även med olika informationsaktiviteter gentemot programstudenterna och rekryteringsaktiviteter gentemot presumtiva studenter. Bland annat deltar/organiserar du; information inför kursval, programinformation, Öppet hus.

Tjänsten passar dig som är serviceorienterad och har lätt att anpassa ditt bemötande efter olika sorters människor. Eftersom du kommer att möta studenter på olika sätt dagligen i arbetet, tror vi att du passar i en tjänst där varje dag skiljer sig från den andra. Vidare lämpar sig denna tjänst för en person som trivs att arbeta i en fartfylld och dynamisk organisation.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning, där KTH tillämpar 6 månaders provtjänstgöring.

Kvalifikationer

Du skall ha studie- och yrkesvägledarexamen, 180 hp eller motsvarande utbildningsbakgrund.

Arbetet kräver mycket god datorvana och systemförståelse samt en mycket hög administrativ förmåga. Du har mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av individuella vägledande samtal inriktade mot studie-och karriärval. Vidare är det fördelaktigt om du har erfarenhet av administrativt handläggningsarbete, gärna från högskola/universitet. Även goda kunskaper i Ladok och NyA är meriterande för tjänsten.

Som person har du en hög social förmåga, du har lätt för att prata med olika typer av människor och inger förtroende. Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift så att unga människor förstår vad du menar. Att du är strukturerad och noggrann är av stor vikt då du ofta kommer att ha ett stort antal ärenden parallellt. Att programledningen du kommer ingå i fungerar väl är mycket viktigt för såväl programmet som studenter. Där är det viktigt att även du bidrar till en väl fungerande grupp.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2018-0696
Kontakt
  • Henrik Sahlström, kanslichef, 08-790 63 11
  • Maya Öberg, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2018-05-18
Sista ansökningsdag 2018-06-15

Terug naar vacatures