Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Forskargruppen i differentialgeometri och matematisk relativitetsteori vid institutionen för matematik utlyser en tvåårig postdoktor/forskartjänst. Denna tjänst är avsett för arbete med projekt inom geometriska PDE, klassisk matematisk relativitetsteori, eller en kombination av dessa ämnen. Med geometriska PDE menas här alla typer av partiella differentialekvationer med geometrisk bakgrund, som kan vara antingen elliptiska, paraboliska eller hyperboliska. Med matematisk relativitetsteori avses Lorentzgeometri, studiet av initialdatamängder, problem relaterade till evolution (stabilitet, asymptotik, kosmisk censur), studiet av horisonter och fångade ytor, statiska lösningar, etc.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i matematik krävs och skall ha erhållits (eller vara planerad att erhållas innan startdatum för anställningen). Den sökande ska ha en stark bakgrund i något eller några av de ovan nämnda områdena.

Den sökande ska vara starkt motiverad, ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i samarbete med medlemmarna i forskargruppen samt ha god kommunikationsförmåga.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Ansökan ska innehålla följande dokument:

  • Curriculum vitae
  • Personligt brev (innehållande beskrivning av tidigare erfarenheter inom det vetenskapliga området och motivering till varför du har intresse av detta uppdrag)
  • Researcher statement (max 2 sidor)

Kontaktuppgifter till tre referenser

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2018-1508
Kontakt
  • Hans Ringström, Prof., hansr@kth.se
Publicerat 2018-10-22
Sista ansökningsdag 2019-01-15

Terug naar vacatures