Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Avdelningen för studentservice, som är en del av det gemensamma verksamhetsstödet, har som uppgift att ge stöd och service samt hantera frågor från presumtiva studenter, KTH-studenter, personal och allmänhet. Vidare har avdelningen för studentservice i uppdrag att arbeta med samordning och utveckling av studiemiljön på KTH. Tjänsten som central studie- och karriärvägledare är placerad inom vägledning och stöd.

I vägledning och stöd ingår central studie- och karriärvägledning, samordning av pedagogiskt stöd och tentamensadministration till studenter med funktionsnedsättning. Gruppen består idag av tolv medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som central studie- och karriärvägledare arbetar du tillsammans med övriga studie- och karriärvägledare med att ge information och studie- och karriärvägledande samtal till presumtiva- och programstudenter samt delta på utbildningsmässor.

Du arbetar också på olika sätt med att förbereda studenterna för arbetslivet bl.a. genom karriärcoachande samtal, genom seminarium och workshops.

I arbetet ingår också att handlägga pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning. Där du tillsammans med övriga i gruppen arbetar med personliga möten med studenter med funktionsnedsättning. Utifrån studentens behov och universitetets ramverk administrerar du det pedagogiska stödet. Du samverkar med studievägledare, lärare och annan personal på skolor och institutioner inom KTH.

Du kommer att vara en del av en grupp vars arbete kännetecknas av engagemang och gemenskap. Gruppen sitter i ljusa lokaler på KTH-området.

Kvalifikationer

Du har en studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande samt erfarenhet av arbete som studie- och karriärvägledare. Om du tidigare ha arbetat som studie- och karriärvägledare på universitet/högskola är det meriterande.

Du har ett stort intresse av att arbeta med målgruppen presumtiva- och programstudenter samt studenter med funktionsnedsättning.

Som person är du ansvarstagande, prestigelös, har en mycket god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du har en god kommunikativ förmåga, ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är nödvändiga för det dagliga arbetet. Vi förutsätter att du har en god kunskap om studier vid universitet/högskola.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet. 

 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2019-0037
Kontakt
  • Lena Salomonson, 08-7906535
Publicerat 2019-01-29
Sista ansökningsdag 2019-02-24

Terug naar vacatures