Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Verksamhetsstödet på skolan för kemi, bioteknologi och hälsa sträcker sig över fyra campusområden och innefattar HR, ekonomi, infrastruktur, kommunikation och utbildning. På ekonomienheten arbetar för närvarande 16 personer som rapporterar direkt till skolans ekonomiansvarige. Placering för denna tjänst kommer initialt vara i Solna och vid AlbaNova. På sikt kan det bli aktuellt att arbeta även vid vårt campus på Valhallavägen. 

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom kommer du sköta projektredovisningen för några av skolans forskargrupper och ha tät kontakt med prefekter, avdelningschefer och projektledare. Du medverkar i de flesta förekommande arbetsuppgifterna på vår ekonomiavdelning såsom löpande bokföring, resultatuppföljning, budgetarbete, bokslut, projektredovisning och rapportering till finansiärer, samt att stödja våra forskare med ekonomiskt underlag i deras kontakter med interna och externa finansiärer. Dessutom deltar du i utvecklingen av ekonomiavdelningens rutiner och arbetssätt. 

Kvalifikationer

  • Civilekonom eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • Några års arbetslivserfarenhet inom statlig redovisning, med fördel från universitet eller högskola.
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.
  • Goda kunskaper i Excel.
  • Erfarenhet av EU-projektredovisning och kunskaper i Agresso är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självgående och strukturerad. Du är van vid att arbeta självständigt, och har ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Därtill har du en god känsla för service och har lätt för att samarbeta.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2019-1547
Kontakt
  • Simon Demir, 08 790 42 35
Publicerat 2019-08-27
Sista ansökningsdag 2019-10-09

Terug naar vacatures