Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att arbeta med analyser kopplade till införandet av nya eller vidareutvecklade pantsystem för att öka materialåtervinningen av plast. Det handlar bland annat om att kartlägga materialflöden, genomföra livscykelanalyser och/eller kostnads-nyttoanalyser, samt att undersöka olika möjliga utformningar av nya eller utökade pantsystem. Arbetet kan även komma att inkludera kvalitativa studier av pantsystemens sociala aspekter som till exempel dess institutionella förutsättningar. Arbetet kommer behöva presenteras muntligt och skriftligt i olika sammanhang, inklusive att driva eller ge inspel till vetenskapliga publikationer. Tjänsten är kopplad till ett treårigt forskningsprojekt och du kommer att arbeta nära de forskare som driver projektet.

Kvalifikationer

Sökanden skall ha en studiebakgrund i ämne som relaterar till miljöteknik, hållbar utveckling, miljövetenskap, eller motsvarande. Studenter som är i slutfasen av sitt examensarbete kan söka, och kan antas givet att det kan bedömas att examensarbetet kommer att vara avslutat då tjänsten påbörjas. Sökanden skall ha dokumenterad erfarenhet av att genomföra livscykelanalys. Erfarenhet av analys kopplad till materialflöden och särskilt plast såväl som kvalitativa studier, och frågor som rör materialåtervinning är meriterande.

Du som person har ett analytiskt arbetssätt, med förmåga att arbeta tvärvetenskapligt. Du har en god förmåga att utrycka dig  koncist och målgruppsspecifikt i skrift. Du värdesätter och förstår vikten av ett gott samarbete.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Tidsbegränsad anställning i  12 mån på 90%, med tillträde i september eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 15 september
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 90%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2020-1410
Kontakt
  • Nils Johansson, forskare, 08 790 73 75
  • Linus Hasselström, forskare, 08 790 86 17
Publicerat 2020-06-26
Sista ansökningsdag 2020-08-14

Terug naar vacatures