Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

KTH söker en administratör som kommer att arbeta med att administrera processen för tillsättning av lärare till KTH:s skolor. Tjänsten är placerad på HR-avdelningen som i dagsläget består av cirka 45 medarbetare. Som administratör för lärartillsättningar kommer du att tillhöra gruppen för arbetsrätt, arbetsmiljö och lärartillsättningar som består av 14 medarbetare, varav sju medarbetare arbetar med lärartillsättningar.

Arbetsuppgifter

 • Bereda, handlägga, föredra och administrera olika ärenden avseende läraranställningar
 • Driva tillsättningsprocesserna framåt på ett självständigt sätt. I detta ingår bl.a. att säkerställa att regelverk följs, hjälpa till att utarbeta annonsunderlag, granska ansökningar, bereda beslutsunderlag och anställningsavtal samt föredra ärenden i olika beslutande organ
 • Arrangera möten och boka resor till rekryteringskommittéer och kandidater samt vara mötessekreterare och skriva protokoll
 • Delta i utvecklingsarbete och andra förekommande arbetsuppgifter vid HR-avdelningen

Rollen innebär många kontaktytor med sökande, sakkunniga och andra intressenter, samt löpande samarbete med KTH:s ledning, berörda beslutsinstanser såsom anställningsnämnden och rekryteringsnämnder samt med KTH:s interna skolorganisation. Arbetet sker på både svenska och engelska.

Du erbjuds en bred och ansvarsfull roll i ett av Europas ledande tekniska universitet där du får möjligheten att fördjupa dina kunskaper inom administration, handläggning och regelverk inom statlig förvaltning. På HR-avdelningen arbetar kollegor med hög kompetens, man frågar gärna varandra och delar med sig av sina kunskaper. KTH är en dynamisk och internationell arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och värnar om sina medarbetare. Du som medarbetare erbjuds en trygg anställning med goda personalförmåner och mycket mer som du kan läsa om här.

Kvalifikationer

 • Examen från högskoleutbildning med inriktning personal, arbetsliv och organisation, eller annan utbildning och examen som arbetsgivaren bedömer relevant för anställningen
 • Mycket god administrativ förmåga
 • God vana av att arbeta i olika systemstöd
 • God kommunikationsvana och förmåga, i såväl tal som skrift, på både svenska och engelska

Meriterande:

 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig/statlig förvaltning, gärna universitet och högskola

Som person är du strukturerad och tar stort ansvar för ditt arbete. Vi ser även att du är noggrann, har en god samarbetsförmåga och en hög personlig mognad. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående/Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2020-0233
Kontakt
 • Elin Yeap (8/7-17/7), elin.yeap@academicwork.se
 • Pernilla Nilsson (18/7-5/8), pernilla.nilsson@academicwork.se
Publicerat 2020-07-08
Sista ansökningsdag 2020-08-05

Terug naar vacatures