KTH, Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Arbetsuppgifter

Biopharma är ett stort och viktigt område som har utvecklats från läkemedelsproduktion baserad på bakteriella processer till produktion baserad på mammaliska celler. Området utvecklas snabbt med nya integrerade kontinuerliga bioprocesser kombinerat med nya sensorer och avancerad modellbaserat optimering och reglering som nästa stora steg. Vi håller på att bygga upp kompetens för en forskningsmiljö i världsklass kring denna typ av processreglering. För närvarande består vårt team av 2 professorer, 2 postdoktorer och 1 doktorand. Vi håller just nu på att rekrytera fler medlemmar till gruppen.

Den aktuella tjänsten är en del av EU projektet iConsensus som har som mål att utveckla nya on-line och at-line mätmetoder för kontinuerlig övervakning, optimering och reglering av bioprocesser. Projektet leds av KTH och inkluderar flera ledande europeiska biopharmaceutiska företag och universitet. Tjänsten kommer även kopplas till kompentenscentrat AdBIOPRO (Centre for Advanced BioProduction) som leds av KTH med Lunds universitet och Karolinska Universitetssjukhuset som partners samt sju företag lokaliserade i Sverige verksamma inom biopharma. Centrat fokuserar på de utmaningar som övergången till kontinuerliga processer ställer inom bioproduktion baserad på mammaliska celler.

Projektet fokuserar på modellbaserad optimering och reglering av medium och processer. Det inkluderar utvecklandet av metoder för optimering av cellmetabolism och återkopplad reglering av cellkulturer i kontinuerliga bioreaktorer. Projektet sker i nära samarbete med skolan för kemi, bioteknik och hälsa vid KTH, som är världsledande inom kontinuerliga bioreaktorer (perfusion) och har omfattande labbfaciliteter, samt våra industripartners.

För den utvalda kandidaten ger projektet en utmärkt utgångspunkt för en karriär inom ett snabbt växande område.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

Avlagd doktorsexamen, eller utländsk examen om bedöms motsvara en doktorsexamen, inom elektroteknik, kemiteknik, bioteknologi eller motsvarande. Doktorsexamen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång (med vissa undantag för särskilda skäl såsom perioder av sjuk- eller föräldraledighet, vänlige ange om sådant skäl föreligger i ditt CV).

Sökande bör ha en stark bakgrund inom minst ett av följande områden; modellering av bioprocesser, modellprediktiv reglering och optimering, samt erfarenhet från ytterligare minst ett av dessa områden.

Höga krav ställs på den akademiska meritlistan, väl utvecklade analytiska färdigheter, samt färdigheter i problemlösning. Vi söker en starkt motiverad kandidat som både kan arbeta självständigt och samarbeta väl med andra. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat i internationella konferenser och tidskrifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande:

  1. CV inklusive relevanta professionella erfarenheter och kunskaper.
  2. Kopior av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte är utfärdade på ett av dessa språk.
  3. Kortfattad redogörelse om varför du vill bedriva forskning, om dina akademiska intressen och hur relaterar de till dina tidigare studier och framtida mål; max 2 sidor lång.
  4. Representativa publikationer eller tekniska rapporter: Dokument inte längre än 10 sidor vardera. För längre dokument (t.ex. avhandlingar), bifoga en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten.
  5. Rekommendationsbrev
  6. Kontaktinformation till två referenspersoner. Vi förbehåller oss rätten att kontakta referenser endast för utvalda kandidater.

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Tjänsten är på 1 år, med möjlighet till förlängning på 1 år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2020-2796
Kontakt
  • Prof. Elling Jacobsen, jacobsen@kth.se
  • Felicia Gustafsson, HR, rekrytering@eecs.kth.se
Publicerat 2020-12-08
Sista ansökningsdag 2021-06-08

Tillbaka till lediga jobb