Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) är en av KTH:s fem skolor och en stark konstellation för forskning och utbildning inom de bredare ämnesområdena hälsa, miljö, material och energi. Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa bedriver forskning och utbildning inom områden som rör flera globala samhällsutmaningar. Bland dem finns hållbar energi, hälsa och åldrande befolkningar, klimatförändringar, hållbar produktion och arbetsliv, livsmedelsproduktion och rent vatten.

Science for Life Laboratory (SciLifeLab, http://www.scilifelab.se/) är ett nationellt centrum för storskalig livsvetenskaplig forskning med en avancerad teknologisk infrastruktur. Vid SciLifeLab utförs multidisciplinär forskning baserad på DNA sekvensering, genexpressionanalys, proteomik, bioinformatik, biostatistik och systembiologi. Målsättningen är att göra det möjligt för svenska forskare att analysera gener, transkript och proteiner i olika organismer i avsikt att klarlägga molekylära mekanismer relaterade till hälsa och miljö. Exempel på tematiska forskningsområden som för närvarande bearbetas inom SciLifeLab är klinisk genomik/proteomik, cancergenomik och komplexa sjukdomars genomik samt ekologisk och miljörelaterad genomik.

Arbetsuppgifter

Den nationella faciliteten för Spatial Proteomics är en enhet inom plattformen Single Cell and Spatial Biology som ingår i forskningsinfrastrukturen vid SciLifelab. Plattformen är uppdelad i olika enheter som alla erbjuder service inom single cell och spatiella teknologier för detektion av DNA, RNA, proteiner och små molekyler i celler och i vävnadsnitt. Fokus för enheten Spatial Proteomics Cell Profiling - SciLifeLab är att erbjuda multiplexed immunofluorescence med den senaste teknologin och instrumenten. I nuläget arbetar vi med CODEX teknologin.

Teamet består idag av tre personer inklusive verksamhetschefen för enheten, och söker nu en fjärde medarbetare för att skala upp och utveckla verksamheten. Teamet arbetar i nära samarbete med Emma Lundbergs forskargrupp och delar labb och kontor med hennes grupp om ca 15 personer.

I rollen som forskningsingenjör inom enheten Spatial Proteomics kommer du att arbeta både på labb och med kontorsarbete. Som nationell facilitet är mycket av arbetet kopplat till att göra serviceprojekt åt externa användare, samtidigt som tjänsten inkluderar intern forskning och utveckling. Våtlabbsarbete inkluderar preparering av färskfrusen (FF) och formalinfixerade paraffininbäddade (FFPE) vävnader och att sätta upp och starta mikroskopikörningar med fluorscencemikrokop. Internt utvecklingsarbete kan inkludera optimering och testande av nya protokoll, konjugering och validering av nya antikroppar för multiplexed immunofluorescence eller att utveckla integrerade protokoll tillsammans med andra enheter inom Single Cell and Spatial Biology plattformen. Kontorsarbete inkluderar bearbetning och kvalitetsgranskning av bilder, rapportskrivning och konsultation med våra användare. Beroende på den sökandes bakgrund och intresse kan mer tid läggas på bildanalys.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
  • En position inom det snabbt växande forskningsfältet ”spatial omics” vid Sveriges största forskningsinfrastruktur för life science

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Avlagd examen på grundnivå eller avancerad nivå (högskoleutbildning) inom ämnet för anställningen eller motsvarande kompetens, inom livsvetenskap (kemi, biologi eller närliggande ämne).
  • Erfarenhet från arbete i våtlabb inom relevant område.
  • Utmärkta kunskaper i engelska
  • Ämnes-och yrkeskompetens.

Meriterande

  • Erfarenhet av mikroskopi, multiplexa imaging metoder, vävnadshantering inklusive snittning, antikroppskonjugering och antikroppsvalidering för immunofluorescence.
  • Kunskap inom histologi, immunologi och/eller kvantitativ bildanalys och programmering.
  • Forskarutbildning.
  • In situ sekvensering eller andra spatiella sekvenserginsmetoder.
  • Medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet.

Personliga egenskaper

Som person är du pålitlig och en bra lagspelare som också kan arbeta självständigt och driva saker framåt. Du är problemlösningsorienterad och teknisk. För denna roll är det också viktigt att vara organiserad, kvalitetsmedveten och serviceinriktad.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Ansökningsbrev

Om anställningen 

Anställningen gäller tidsbegränsat enligt avtal - i upp till 24 månader, med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid, 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2021-0468
Kontakt
  • Charlotte Stadler, charlotte.stadler@scilifelab.se
Publicerat 2021-04-27
Sista ansökningsdag 2021-05-17

Tillbaka till lediga jobb