Skolan för teknikvetenskap vid KTH

Arbetsuppgifter

I den här postdoktortjänsten kommer du att forska inom utveckling av nya metoder för balansering av instabila bärplansfarkoster baserat på ett nytt monofoilkoncept för bärplan som tagits fram inom forskningen på KTH. Utmaningarna ligger i att optimera användning av tillgängliga sensorer och tillämpa kreativa nya lösningar med hjälp av bla. MPC, LQR och AI för maximal robusthet och prestanda i stabilisering. Forskningen är närbesläktad med utveckling av reglerstrategier för instabila flygplan och spänner över områden som teoretisk modellering, utveckling av nya algoritmer, implementering i simulatorer såväl som på egna båtar med fullskalig testning till sjöss.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
 • Nära samarbete med ledande industri- och akademiska partners inom området

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Som person är du självständig och starkt motiverad att arbeta inom området för att tänja på gränsen för hur bärplansbåtar kan utvecklas och bidra till en omställning mot helt fossilfria transporter till sjöss. Vidare har du en stark forskningskompetens med god samarbetsförmåga och drivkraft mot tillämpad forskning.

Krav

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
 • Vetenskaplig skicklighet
 • Pedagogisk förmåga
 • Medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet
 • Samarbetsförmåga
 • Självständighet

Meriterande

 • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
 • Erfarenhet från liknande områden eller närbesläktade som tex. forskning eller utveckling av reglermetoder för instabila flygplan eller drönare.
 • Önskvärt är även erfarenhet från praktiskt tillämpat arbete med experiment och fältprover.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

 Ansökan ska innehålla:

CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap. Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk. Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång. 

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst tre år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230301 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2023-0027
Kontakt
 • Ivan Stenius, stenius@kth.se
Publicerat 2023-01-10
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Tillbaka till lediga jobb