Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

KTH: s IT avdelning utvecklar och förvaltar plattformar, system och infrastruktur för att stödja utbildning, forskning och administration.

KTH tar nu nya stora kliv i digitaliseringen av forsknings- och utbildningsverksamheten. Vi är en av fyra enheter på IT-avdelningen och behöver förstärka vår ledningsgrupp. Vi söker dig som ser möjligheter i organisation och arbetssätt och som har förmågan att göra taktiska och strategiska val som hjälper KTH i rätt riktning.

Vi söker en Gruppchef Utveckling IT som kommer leda en grupp om cirka 20 systemutvecklare bestående av både anställda och konsulter. Som chef för gruppen ansvarar du för att KTH: s förvaltnings-och utvecklingsuppdrag bemannas med systemutvecklarresurser och att denna personal får stöd för att trivas och utvecklas i takt med KTH. 

Arbetsuppgifter

I ditt ansvar ligger att leda och utveckla din grupp som består av duktiga systemutvecklare. I personalansvaret ligger bland annat lönesättning och att hålla utvecklingssamtal i enlighet med KTH:s årshjul. Du ansvarar för att sätta upp mål, strategier och struktur för hur man ska arbeta vidare med leveranser på KTH. Utöver detta kommer du ytterst ansvara för att utveckla och förvalta processer och rutiner inom din grupp. Som Gruppchef Utveckling IT ansvarar du även för budget och rapportering inom ditt område och du kommer tillsammans med övriga gruppchefer arbeta med att sätta mål och strategier samt arbeta med vidareutveckling inom enheten. Du kommer in i ett skede där du får möjligheten att vara med på en intern förändringsresa och utöver det kommer du vara med i det spännande arbetet med KTH: s fortsatta digitaliseringsresa.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
 • En statlig anställning med goda arbetsvillkor

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • 3 årig eftergymnasial utbildning inom IT, datavetenskap eller annat område som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
 • 3 års erfarenhet av lönesättande ansvar för en grupp på minst 3 personer bestående av systemutvecklare inom IT.
 • Några års erfarenhet av att jobba med agila metoder.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska och uttrycker dig väl i både tal och i skrift, då det krävs i det dagliga arbetet.

Meriterande

 • Det är meriterande om du har högskola- eller universitetsutbildning och/eller arbetat på myndighet eller högskola/universitet.
 • Kunskap och erfarenhet av att arbeta med strategier, mål, planer och uppföljning samt lett förändrings- och utvecklingsarbete.
 • Du har erfarenhet samt kunskaper kring budget- och ekonomiflöde i en större organisation och god administrativ förmåga.
 • Erfarenhet av systemutveckling eller produktutveckling.
 • Erfarenhet av upphandlingar i offentlig sektor och/eller konsultavrop.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig med ett gediget intresse av att arbeta med människor och deras utveckling. Du arbetar självständigt i det dagliga och ser ett stort värde i att arbeta tillsammans mot gruppens uppsatta mål. Du har förmåga att öppet och socialt diskutera behov med kollegor i och utanför gruppen. Du trivs att jobba i en komplex miljö och organisation och har ett brinnande intresse att bidra till IT utveckling. Vidare drivs du av att lära dig mer och har en vilja att utvecklas samt att dela med dig av din kunskap till andra.  

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse, 6 månaders provanställningning tillämpas
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2023-0162
Kontakt
 • Bo Sundin, bosundin@kth.se, Sektionschef, 0704011635
Publicerat 2023-04-26
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Terug naar vacatures