Skolan för teknikvetenskap vid KTH

Arbetsuppgifter

Den utannonserade postdoktorala tjänsten är inom ett ambitiöst Digital Futures ISPP-projekt med titeln "Smart Predictive Maintenance for Pharmaceutical Industry (SMART)", vilket är ett samarbete mellan KTH och AstraZeneca.

Inom detta projekt kommer du att fokusera på att utveckla ”digital twins” genom att använda dataförstärkta fysiska modeller samt integrera dessa med optimiseringsmetoder för operationsanalys och prediktivt underhåll. Tjänsten är på avdelningen för Matematik inom Optimiseringslära och Systemteori och du kommer att handledas av Jan Kronqvist (KTH) och Jeremy Vachier (AZ). De övriga 2 postdoktortjänsterna kommer att fokusera på närliggande ämnen.

I SMART-projektet kommer du arbeta på plats i AstraZenecas tillverkningsanläggning i Södertälje ~ 50 % av tiden med målet att starta i oktober 2023. Detta ger dig den unika möjligheten att få förstahandserfarenhet i en branschmiljö samtidigt som du bidrar att undersöka andra i din kohort. I slutändan bör detta kulminera i flera möjligheter för medförfattarskap och patentansökningar, samtidigt som det levererar en lägsta livskraftig produkt (MVP) som ökar den totala utrustningseffektiviteten (OEE) för linjerna. Se övriga tjänster för SMART-projektet här och här

Om AstraZeneca Södertälje

AstraZenecas största tillverkningsenhet som producerar över 30 olika läkemedel till mer än 100 maknader till ett värde av 103 miljarder kronor (2021). Detta utgör >6% av värdet på nationens exporter. Följ AstraZeneca på LinkedIn, Facebook och Instagram.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell, multidisciplinär och dynamisk arbetsmiljö på KTH och AZ
 • Anställning inom en av världens största läkemedelstillverkningsenheter och ett ledande universitet.
 • Möjlighet att arbeta tillsammans med AZ för att tjäna ett gemensamt syfte: att förändra och förlänga patienters liv genom att skapa framtidens läkemedel.
 • En chans att driva ett forskningsprojekt som är hållbart för patienter och vår planet i en högteknologisk och LEAN-miljö med hjälp av ”agile och scrum” metoder.

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen i relevant område (t.ex. Operations Research, Optimization eller Process Systems Engineering). Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
 • Goda programmeringskunskaper antingen i Python, C, C++ eller Julia.
 • Erfarenhet av modellering, optimeringsprogram och simulering av produktionsmiljöer.
 • Mycket god förmåga att kommunicera på engelska, i tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet
 • Bevis på forskningsexpertis inom optimerings-/operationsforskning/processsystemteknik, t.ex. publicerade artiklar i Q1/Q2-rankade tidskrifter och peer-reviewed konferenser.

Meriterande

 • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
 • Erfarenhet/kunskap om ett eller flera av ämnena: digital twins, mjukvaruteknik, optimeringsalgoritmer, ML/AI, Git, Agile metod.
 • Pedagogisk förmåga (möjlighet att delta i undervisning/studenthandledning i begränsad omfattning).
 • Erfarenhet av att arbeta med ML/AI-algoritmer och verktyg (t.ex. PyTorch), läkemedelstillverkning och att presentera resultat på internationella konferenser.
 • Du kan jobba självständigt och har god samarbetsförmåga. Vidare är du medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet.
 •  Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

 • CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap. CV:t ska innehålla en lista över aktuella och relevanta publikationer.
 • Kopia på examensbevis och betyg från tidigare högskolestudier. Översatta till engelska eller svenska om originaldokumenten inte har utfärdats på något av dessa språk.
 • Minst två möjliga referenser som vi kan kontakta.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2023-0793
Kontakt
 • Jan Kronqvist, jankr@kth.se
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-09-11

Terug naar vacatures