Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

Arbetsuppgifter

Läkemedelsplattformen vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab DDD) är en nationell infrastruktur för akademisk läkemedelsutveckling med uppgift att translatera akademiska upptäckter till läkemedelkandidater för vidare kommersiell utveckling. Plattformen omfattar ett 40-tal medarbetare vid sex svenska universitet som alla stödjer samarbetsprojekt med externa akademiska projektägare. DDD enheten ”Therapeutic Protein Engineering” (TPE) är knuten till KTH och lokaliserad till SciLifeLab DDD, Solna. Enhetens huvudsakliga ansvar kommer vara att leverera väl karakteriserade antikroppar, antigen, och målproteiner till projekten, samt tekniskt ansvara för de selektionsbaserade projekten.

Testa Center är en öppen, icke-GMP produktionsliknande miljö/anläggning och testbädd för utbildning, innovation och proof-of-concept experiment kring produktion av biologiska produkter, t.ex. monoklonala antikroppar, och proteiner. Testa Center är ett private-public partnerskap mellan Cytiva och Svenska regeringen. Huvudsyftet med Testa Center är att främja tillväxten inom Life Science-sektorn och att överbrygga gapet mellan forskning och industrialisering. Testa Center ägs och drivs som ett icke-vinstrdrivande bolag av Cytiva i Uppsala. För mer info, se gärna www.testacenter.com

BRIDGE Sweden är ett projekt som ska skapa en plattform och pipeline för utveckling av biologiska läkemedel, från tidig fas där en potentiell läkemedelskandidat har identifierats till dess att den är verifierad aktiv och man har en utvecklad och optimerad process för uppskalning och produktion. Plattformen ska göras tillgänglig för och erbjuda stöd till startups, SMF och akademiska forskningsprojekt som identifierat läkemedelskandidater vilka bedöms ha kommersiell potential. Målet med BRIDGE Sweden är att stärka Sveriges position inom forskning, utveckling och produktion av biologiska läkemedel.

Som anställd för BRIDGE-projektet kommer du att jobba både på TPE-faciliteten vid KTH i Solna och på Testa Center i Uppsala. Du ansvarar för att ta fram stabila cellinjer för utvalda proteinläkemedelsprojekt, och utveckla uppstream och downstream processer på Testa Center. Du kommer att vara den drivande personen i uppskalningsfasen av projekten och behöver ha täta kontakter med projektägarna samt projektmedlemmar på SciLifeLab och på Testa Center. Din roll kommer att vara både laborativt och koordinerande.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
  • En utomordentlig möjlighet att bredda kontaktnäten inom akademisk och industriell läkemedelsutveckling

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen.
  • Gedigen erfarenhet av mammaliecellodling (suspensionsceller) med syftet att överuttrycka proteiner
  • Förmåga att arbeta på två olika arbetsplatser och knyta ihop båda organisationerna
  • Du är en samarbetsinriktad, kommunikativ, pragmatisk team player med en ”can do”-attityd Förmåga att arbeta väl i en tvärvetenskaplig miljö med ett tydligt resultat- och kvalitetsfokus.
  • Stor vikt kommer att fästas på personlig kompetens med bevisad förmåga att organisera, kommunicera och att leda projekt. Du är motiverad att fullt ut engagera dig i forskning som formellt ägs av andra. 

Meriterande

  • Doktorsexamen eller motsvarande inom bioteknik eller molekylärbiologi och tidigare erfarenhet från bioteknik/läkemedelsindustrin eller relevant akademiska forskningsmiljö
  • Utveckling av stabila cellinjer
  • Erfarenhet med odling av mammalieceller i bioreaktorer
  • Erfarenhet med uttryck och rening av antikroppar och/eller erfarenhet av uppskalning av processer inom utveckling av biologiska läkemedel
  • Erfarenhet från industriell läkemedelsutveckling och/eller förmåga att verka för att forskningsresultat kommer till samhällsnytta
  • Utmärkt skriv- och kommunikationsförmåga
  • Projektledning och koordinering
  • Medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla: 

  1. CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap. Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier.
  2. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
  3. Personligt brev (1 sida) 

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2024-0353
Kontakt
  • Esmeralda Woestenenk, esmeralda.woestenenk@scilifelab.se
Publicerat 2024-03-20
Sista ansökningsdag 2024-05-05
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb