Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

KTH:s IT-avdelning ingår i KTH:s verksamhetsstöd och består av runt 140 anställda. Vi utvecklar och förvaltar IT miljö inom utbildning, forskning och den administrativa plattformen på KTH, en IT miljö som är både komplex och mångfacetterad. Avdelningens ambition är att vara en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö präglad av öppenhet och med goda förutsättningar till utveckling för alla medarbetare oavsett identitetsuttryck, bakgrund eller ålder.
IT-avdelningens enhet för Användarstöd erbjuder audiovideo-, tele- och IT-relaterat användarstöd till såväl anställda som studenter på KTH. 

TIL är en av fem organisatoriska grupper inom enheten Användarstöd och i denna grupp finns tre funktioner som vardera ansvarar för Telefoni, IT-inköp och Licenser för både anställda och studenter på KTH.

Nu söker vi en engagerad IT-tekniker till IT-inköpsfunktionen på KTH. 

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i en grupp som har uppdrag att säkerställa en kostnadseffektiv och väl fungerande helhetsleverans och hög servicenivå inom Tele-, IT-inköp och Licens för KTH. Detta uppnås genom god struktur, hög serviceanda och kompetens inom resp. sakområde.

Gruppen består av ca 10 anställda och din roll kommer ha primärt fokus inom IT-inköpsfunktionen och en del av tjänsten inom Licensfunktionen vilket i stora drag innebär att du kommer hantera beställningar av IT-produkter för KTH:s användare inom både hård och mjukvara.

Arbetet är av administrativ och teknisk karaktär med krav på IT-kunskaper och god strukturell förmåga. Du kommer assistera med rådgivning vid produktval, förhandla med leverantörer, samordna interna intressenter, delta vid avrop och upphandlingar, processa inköp via e-handelssystem, logistikhantering, inventarieregistrering, dokumentation, installation och sedan leverans till slutkund för uppsättning, konfiguration och fakturahantering som är de sista delarna i vårt åtagande. Tunga lyft kan förekomma.

Du som slutligen anställs efter processen kommer välkomnas ombord och ingå i ett team som gemensamt skapat en positiv, kreativ och hjärtlig arbetsmiljö där vi tar hand om varandra med ett signum om att alltid leverera högsta kvalitén på servicen till våra användare på KTH.

 

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • 3 års gymnasial utbildning
 • minst 2 års arbetslivserfarenhet inom hårdvarurelaterade frågor
 • arbetslivserfarenhet inom IT-inköp avseende hårdvara
 • arbetslivserfarenhet inom IT-inköp avseende programvara
 • erfarenhet av arbete med stöd av ärendehanteringssystem
 • flytande svenska och engelska i tal och skrift krävs i den dagliga verksamheten
 • vana av att läsa och skriva dokumentation

Meriterande

 • IT-relaterad gymnasieinriktning
 • erfarenhet av akademiska IT-miljöer (t.ex. inom högskolevärlden)
 • inneha minst traktorkörkort A för att få framföra el-bilarna (30km/h) inom KTH

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och i ditt dagliga arbete behöver du vara strukturerad, serviceinriktad, social och flexibel. 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse, 6 månaders provanställning tillämpas
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2024-0177
Kontakt
 • Lars Eneslätt, Gruppchef, eneslatt@kth.se, 087907019
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb