KTH, Skolan kemi, bioteknologi och hälsa

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Forskning rörande syntes, karaktärisering och tillämpning av hybrid katalysatorer såsom molekylära metallkomplexer och metalloxider för (foto)elektrokemisk vattenoxidation och vätgasproduktion.

Kvalifikationer

Anställningen kräver doktorsexamen i kemi/elektrokemi och katalys, postdoktor erfarenheter i molekylär katalys, (foto)elektrokemisk vattenoxidation och vätgasproduktion. Forskningserfarenheter i syntes, karaktärisering och tillämpning av hybrid katalysatorer av molekylära metalkomplexer och metalloxider (MnOx) för vattenoxidation, och mekanismer av O-O bindnings bildning i naturen (fotosystsem II) och i konstgjorda system är av särskild vikt.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2019-0811
Kontakt
  • Licheng Sun professor;, 08 7908127, lichengs@kth.se
Publicerat 2019-04-15
Sista ansökningsdag 2019-04-25

Tilbake til ledige stillinger