Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

Arbetsuppgifter

Vi har erhållit flera anslag från privata stiftelser, EU (ERC) och SciLifeLab för att ta fram molekylära atlaser över vilka gener som uttrycks under utveckling av bland annat hjärna, hjärta och lunga men även tarm och vuxen lunga men även vid olika sjukdomstillstånd. Mycket stora genexpressions data insamlas förnäravarande på SciLifeLab från olika grupper i Sverige men även internationellt. Inom ramen för detta projekt skall vi även engagera forskare i Sverige av att dra nytta av denna unika kunskapsresurs.

För detta söker vi en postdoktor som kan arbeta inom projektet för att delta i projektets bioinformatiska utveckling. En nyckelkomponent för den utlysta positionen är matematisk och/eller beräkningsbiologisk (maskininlärning) kompetens.

Postdoktorn kommer vara i tät kontakt med interna och externa forskare.

Detta är en postdoktoranställning på 2 år med start efter sommaren. En postdoktoranställning möjliggör anställning som forskare i ytterligare 2 år om man möter kvalifikationerna i en ny annonsering.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Avlagd examen på doktorsnivå eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen inom datalogi, matematik, fysik eller beräkningsbiologi, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång (med vissa undantag för särskilda skäl såsom perioder av sjuk- eller föräldraledighet, vänlige ange om sådant skäl föreligger i ditt CV).
  • Mycket god framställningsförmåga i text (engelska)
  • Mycket god framställningsförmåga i tal (engelska)
  • Mycket god programmeringsvana.

Meriterande

Erfarenhet av bioinformatiskt arbete (arbete inom livsvetenskaperna) är meriterande. Du besitter god ämnesskicklighet och yrkesskicklighet. Vi söker en person som kan arbeta självständigt. Du har god pedagogisk förmåga och vetenskaplig skicklighet.

Vi ser gärna att du har förmåga att verka för att forskningsresultat kommer till nytta och att informera om forskning och utvecklingsarbete. Du får gärna ha god samarbetsförmåga och erfarenhet av att utveckla och leda verksamhet och personal. Det är meriterande med kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla:

  • CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
  • Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
  • Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller visstid i 2 år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse, efter sommaren
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2021-1292
Kontakt
  • Joakim Lundeberg, 0704582346
Publicerat 2021-07-07
Sista ansökningsdag 2021-09-01

Tillbaka till lediga jobb