Kungliga Tekniska högskolan, Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Arbetsuppgifter

Anställningen är placerad på institutionen för matematik vid skolan för teknikvetenskap
Som Gruppchef har du personal- och arbetsmiljöansvar för gruppen samt budgetansvar för dess verksamhet. Personalansvar innebär medarbetarsamtal, lönesamtal, planering av semester och andraledigheter samt övrig personalplanering.  I rollen ansvarar du för att gruppen fortsatt fungerar och utvecklas i samklang med kärnverksamhetens behov, önskemål och krav. Som gruppchef utgör du även ett kvalificerat ledningsstöd vid institutionen och förväntas stötta prefekten och avdelningscheferna operativt  med exempelvis stöd i allehanda ta fram underlag/ statistik samt bidra i utvecklingsprojekt på såväl insitutions- som skolnivå. Som gruppchef ingår du i institutionens ledningsgrupp. Du ingår även i skolans administrativa ledningsgrupp som leds av den administrativa chefen och består av skolans övriga fyra administrativa gruppchefer samt tre funktionsansvariga. Denna grupp arbetar kontinuerligt tillsammans och strävar efter att upprätthålla och utveckla kompetenser utifrån verksamhetens behov samt att ständigt förbättra och effektivisera skolans administration.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Relevant högskole- eller universitetsexamen inom exempelvis ekonomi, HR, statsvetenskap eller annat ämnesområde som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten/ eller förvärvad kunskap som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska då det krävs för det dagliga arbetet. Goda datorkunskaper.

Meriterande

  • Kännedom om de lagar och regler som styr en myndighet.
  • Erfarenhet från arbete inom högskola och universitetsvärlden.
  • Väl vitsordad tidigare erfarenhet inom chefsrollen som inkluderat personal och budgetfrågor.
  • Praktisk erfarenhet av arbete med HR-frågor.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Till denna roll söker vi dig som är självgående, serviceinriktad, flexibel och som har god samarbetsförmåga.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2023-0102
Kontakt
  • Helene Rune, 08-7909180
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb