Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH

Arbetsuppgifter

Vi tänker oss ett mobilt cyberfysiskt system där människor som bär på mobila sensorer (t.ex. smartphones, smartcards) genererar stora mängder data om banor som används för att känna av och övervaka mänskliga interaktioner med fysiska och sociala miljöer. Vi försöker utveckla en metod för artificiell intelligens (AI) för att analysera och modellera dynamiken i människors rörlighetsbeteende (beslutsfattande) med hjälp av individuella data om resebanor och, vilket är viktigt, utveckla kausala diagram över mänskligt rörlighetsbeteende vid störningar som kan bidra till att utforma effektiva strategier för hållbara och motståndskraftiga rörlighetssystem i städer.

Vi söker en högkvalificerad och motiverad postdoktor som vill få praktisk forskningserfarenhet inom området transportbeteende och artificiell intelligens. Postdoktorn kommer att ansluta sig till en forskargrupp vid avdelningen för transportplanering. Postdoktorn utvecklar den kausala AI-metodiken och den grafiska grafiken för beteenden för rörlighet vid ingrepp, arbetar nära forskare som specialiserar sig på matematik, kausal inferens, maskininlärning, dataanalys och transportvetenskap.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
 • En stark forskningsexpertis inom transport, beteendevetenskap, maskininlärning, matematik eller relaterade discipliner.
 • Tidigare erfarenhet av analys av stora datamängder, beteendemodellering och pythonprogrammering med hjälp av djupinlärningsarkitekturer.

Meriterande

 • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
 • Utbildningskompetens inom tillämpad artificiell intelligens inom transportområdet.
 • Medvetenhet om mångfald och lika möjligheter, med särskild inriktning på jämställdhet mellan könen.
 • Kandidater som söker denna tjänst är bekväma med att arbeta i grupp och självständigt och har en god känsla för struktur i sina dagliga arbetsuppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla: 

 • CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
 • Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2023-1379
Kontakt
 • Zhenliang Ma, biträdande universitetslektor , zhema@kth.se
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb