Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker en självgående och motiverad inköps och servicekoordinator med en stark arbetsmoral, en hög grad av noggrannhet och som är uppmärksam på detaljer. Är du en lagspelare som är villig att ta på sig en mängd olika uppgifter för att samordna och förbättra skolans processer? Då är detta rätt roll för dig.

Som inköps och servicekoordinator kommer du att vara skolansvarig för KTH:s E-handelssystem och andra inköpsalternativ samt inköpsrelaterade avtal.

Ansvaret innebär även att säkerställa interna inköpsprocesser för skolans verksamhetsbehov samt ha ett nära samarbete med andra skolor och upphandlingsgruppen på KTH. Du kommer att arbeta med samordning och inköp av IT-utrustning och andra lokalrelaterade inköp till verksamheten. Du kommer även att driva samt delta i olika projekt kopplade till ansvarsområdet.

Tjänsten innebär att löpande arbeta med hållbarhets i focus när det gäller inköp. Men även utefter skolans behov när det gäller hållbarhet som område. Det innebär bland annat att för skolans räkning arbeta med KTH:s miljöledningsystem.

Då vi arbetar i en föränderlig miljö med periodvis högt tempo är det viktigt att vara stabil och lugn i sitt förhållningssätt. Från 1 januari 2023 har verksamhetsstödet på KTH samordnats till en och samma linjeorganisation vilket betyder att ansvarsområden och arbetsuppgifter kan flyttas om internt i takt med att översynen pågår under förändringsprogrammet som drivs inom universitet.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Du har lämplig gymnasieutbildning eller har studerat ett ämne som är relevant för området.
 • Då du kommer att arbeta i en internationell miljö där merparten av de du servar inte kan svenska, är det av stor vikt att du kommunicerar mycket väl på både svenska och engelska i tal och skrift.
 • Det är också nödvändigt att du har stor vana av att arbeta med webbaserade system, molnapplikationer och MS Officeprogram.

Personliga egenskaper

 • Du behöver vara serviceinriktad med en mycket god kommunikationsförmåga samt initiativtagande och självgående för att få arbetet genomfört i en fungerande vardag.
 • Du är strukturerad och brinner för att bygga relationer med och mellan kärnverksamheten och verksamhetsstödet.

Meriterande

 • Systemvana är meriterande då vi använder oss av flera olika system, för t.ex. ärendehantering, fakturaflöde, inköp m.m.
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är också meriterande, speciellt arbete med inköpsrelaterade avtal.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska innehålla:

 • CV
 • Personligt brev

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2023-0213
Kontakt
 • Andreas Sjögren, Enhetschef, andsjog@kth.se
 • Natasha Kapama, HR, kapama@kth.se
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Tillbaka till lediga jobb