Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Arbetsuppgifter

KTH söker en antagningskoordinator med ansvar för EIT InnoEnergy Master School, ett europeiskt utbildningssamarbete bestående av 15 universitet vilka erbjuder 5 gemensamma mastersprogram inom innovativ energiteknik.

KTH ingår i fem konsortier inom det prestigefyllda samarbetet European Insititute of Innovation and Technology (EIT).  Syftet med EIT är att stärka Europas konkurrenskraft och position som global ledare av innovationer inom strategiskt utvalda områden. Utöver medverkan i dessa konsortier driver KTH två Master School Office, ett för EIT Digital och ett för EIT Urban Mobility, vilket innebär att studieadministration och antagning till konsortiernas gemensamma mastersprogram koordineras från KTH.

KTH kommer ta över ansvaret för antagningsprocessen för EIT InnoEnergy Master School från årsskiftet 2024/2025 och under hösten 2024 kommer överlämning ske från Karlsruhe Institute of Technology (KIT) i Tyskland. Som antagningskoordinator ansvarar du för planering, genomförande och uppföljning av antagningsprocessen i sin helhet, i nära samarbete med InnoEnergys företrädare samt representanter vid samtliga partneruniversitet. Rollen innebär ett stort ansvarstagande och självständigt arbete. Resor förekommer i tjänsten, inte minst inledningsvis under överlämningen från KIT.     

Även om dina närmsta kollegor inom InnoEnergy sitter på andra orter runt om i Europa så kommer du vara en del av en grupp med mångårig erfarenhet av snarlika projekt. Arbetet drivs av ständiga förbättringar och att kontinuerligt utveckla processer. I tjänsten ingår många interna och externa kontakter samt kommunikation med sökande och studenter per telefon och e-post. Arbetsspråket är engelska. Du kommer att vara en del av EIT-gruppen inom enheten för internationella relationer, men även ha ett nära samarbete med antagningsgruppen inom samma avdelning.

Läs mer om EIT InnoEnergy-samarbetet på https://www.innoenergy.com/for-students/master-school/

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

Du har examen från högskola eller universitet inom ett område som vi bedömer som relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper om utbildningsfrågor inom universitet/högskola och har arbetat inom området ett antal år. Du är en trygg och stabil projektledare som är tydlig, inspirerande och van att driva utvecklingsprojekt. Du tycker om att samarbeta och har mycket god kommunikativ förmåga, främst på engelska då det krävs i det dagliga arbetet.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av gemensamma utbildningsprogram, av utredning eller handläggning inom antagning eller annan myndighetsutövning. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Kontaktuppgifter till fackliga representanter.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2024-0194
Kontakt
  • Jenny Lundin Hammar, 08-7906944
  • Helena Leidebrant, 087906139
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb