Kungliga Tekniska högskolan,

Forskningsingenjör med inriktning mot kvalitet och säkerhet till KTH Electrumlab

Electrumlaboratoriet (www.electrumlab.se) vid KTH är en resurs för tillverkning och analys av strukturer och komponenter i nano- och mikroskala. Verksamheten bedrivs i ett renrum om 1300 m2 samt flera mindre laboratorier. Electrumlaboratoriet drivs gemensamt av KTH och forskningsinstitutet RISE, och utnyttjas förutom av dessa organisationer också av flera företag. I laboratoriet bedrivs undervisning, forskning, utveckling och småskalig produktion.

Laboratoriet är certifierat enligt ISO9001:2015 och ISO14001:2015 vilket innebär att dokumentation och ständiga förbättringar utgör en betydande del av arbetet. Upphandling av varor och tjänster sker enligt Lagen om offentlig upphandling.

Arbetsuppgifterna

Laboratorieorganisationen är liten och alla har ett gemensamt ansvar för anläggningens drift. Det är viktigt att bygga upp en förståelse för helheten och att bidra i arbetsuppgifter av praktisk-teknisk natur i renrumsmiljö. Huvudsakliga uppgifter inom denna befattning är att:

  • Genomföra praktiska förbättringar av laboratoriets processer, utrustningar och system, även inkluderande riskanalyser, skydds- och säkerhetsfrågor.
  • Utarbeta, införa och upprätthålla rutiner för kvalitet, arbetsmiljö, säkerhet och miljöpåverkan vid laboratoriet, med särskilt ansvar för dokumentation inom kvalitetssystemen.
  • Följa relevant lagstiftning och regelverk, innefattande hantering av giftiga och brandfarliga ämnen, strålningskällor, lasrar, m.m.
  • Leda laboratoriets användare och utrustningsansvariga i arbetet att förbättra rutiner och metoder.
  • Utbilda laboratoriets användare i processer, rutiner, kvalitet och säkerhet m.m.
  • Arbete med giftiga eller hälsovådliga kemikalier och gaser förekommer på arbetsplatsen.
  • Deltagande i laboratoriets larmgrupp.

 

Kompetenskrav

  • Civilingenjörsexamen, universitetsutbildning inom områdena fysik, elektronik eller kemi, eller motsvarande. Erfarenhet av praktiskt laboratoriearbete och renrum, gärna inom industri, med inriktning mot kemi, eller halvledarprocessning är meriterande.
  • Då arbetet utförs i en internationell miljö och i nära samarbete med laboratoriets användare är det viktigt att vara kommunikativ kunna hantera svenska och engelska i tal och skrift obehindrat.
  • För arbetet är det viktigt att ha struktur och ett sinne för detaljer, men också en god förståelse av helheten i allt du gör.
  • Förmåga att som projektledare kunna motivera och entusiasmera personer från andra avdelningar att utföra arbetsuppgifter, då en stor del av arbetsuppgifterna utförs av laboratoriets användare.
  • Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, med en kombination av de kunskaper och färdigheter som krävs i vår miljö.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

The Electrum Laboratory

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kista
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2018-2685
Kontakt
  • Nils Nordell / Föreståndare Electrum Lab, nordell@kth.se
Publicerat 2018-11-23
Sista ansökningsdag 2019-01-21

Tillbaka till lediga jobb