KTH, School of architecture and the Built Environment

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Projektbeskrivning

Avdelningen för transportplanering söker nu en välkvalificerad kandidat för en tvåårig tidsbegränsad heltidstjänst som postdoktor med start första kvartalet 2019. Tjänsten innefattar forskning inom planering och optimering av kollektivtrafiksystem i samarbete med seniora forskare och forskarstuderande vid avdelningen. Betoning ligger på metodologisk utveckling för optimering av stora, komplexa kollektivtrafiksystem, vilket kan spänna över systemdesign, strategisk och taktisk planering och drift. I tjänsten ingår också undervisning upp till 25% av heltid.

Vad vi erbjuder

Kandidaten erbjuds möjligheten att arbeta med transportforskning i frontlinjen i en dynamisk internationell forskningsmiljö i nära samarbete med industrin och universitet runt om i världen.

Den valda kandidaten kommer att ingå i två forskningsgrupper: tågtrafikgruppen och gruppen för mobilitet i städer, inom avdelningen för transportplanering vid institutionen för byggvetenskap, skolan för arkitektur och samhällsbyggnad, KTH.

Tågtrafikgruppen består av ca tio forskare med specialistkompetens inom simulering och optimering av järnvägens trafik, logistik, marknad och ekonomi. Exempel är trafikplanering och marknadsanalyser för både passagerar- och godstrafik, simulerings- och optimeringsmodeller för järnvägslinjekapacitet och infrastrukturplanering. Korsdisciplinärt samarbete inom KTH:s Järnvägsgrupp ger synergier för forskning och utbildning i järnvägar och järnvägsbaserade transportsystem. Järnvägsgruppen på KTH består av åtta forskningsgrupper som var och en representerar olika delar av järnvägssystemet, där de flesta fokuserar på tekniska aspekter. Tågtrafikgruppen är en av dessa åtta delgrupper.

Gruppen för mobilitet i städer söker angripa utmaningarna med trängsel och miljöpåverkan i urbana transportsystem genom utveckling av metoder baserade på statistisk analys, nätverksmodellering, datorsimulering och optimeringsansatser. Forskningsämnen innefattar modellering och utvärdering av automatiserade, efterfrågestyrda och delade transporttjänster, prediktion och scenariobaserad trafikledning, realtidsstrategier för bussar, samt prediktion och avhjälpning av trängsel i kollektivtrafiken. Gruppen har starka kopplingar till industriaktörer som Scania, MTR och Keolis liksom lokala och nationella transportmyndigheter, och medverkar i korsdisciplinära samarbeten genom exempelvis KTH Integrated Transport Research Lab.

KTH är en arbetsplats med många förmåner för anställda:

https://www.kth.se/en/om/work-at-kth/en-arbetsplats-med-manga-formaner-1.467932

KTH tillhandahåller också stöd vid flytt till Stockholm:

https://www.kth.se/en/om/work-at-kth/relocation/welcome-to-kth-relocation-1.517039

Kvalifikationer

Vi söker en kandidat med doktorsexamen (erhållen under de senaste fem åren, eller som erhålls före anställningen påbörjas). Den ideala kandidaten har en stark vetenskaplig bakgrund inom transportoptimering och -planering och har erfarenhet från modellering och programmering. Lämpliga bakgrunder inkluderar matematisk optimering, datavetenskap, logistik, industriell ekonomi och transport. Den framgångsrike kandidaten skall vara starkt motiverad och intresserad av metodologisk forskning, ha kapacitet att arbeta oberoende såväl som i samarbete med kollegor på avdelningen, samt ha goda kommunikationsförmågor.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Ansökan ska innehålla följande dokument:

  • Curriculum vitae
  • Personligt brev (med motivering varför du har intresse av detta uppdrag)
  • Research statement (max 3 sidor)
  • Kopia av examensbevis/universitetsbetyg
  • Kontaktuppgifter till tre referenser

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2018-2478
Kontakt
  • Erik Jenelius, Ph.D., Associate Professor, 08-790 80 32, E-post: erik.jenelius@abe.kth.se
  • Markus Bohlin, Ph.D., Adjunct Professor, 070-787 66 08, E-post: markus.bohlin@abe.kth.se
Publicerat 2018-12-19
Sista ansökningsdag 2019-02-14

Wróć do ofert pracy