Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Nu söker vi två ansvarstagande och serviceinriktade utbildningshandläggare som trivs med studentkontakt. Tjänsten är placerad på utbildningskansliet på Skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad, på KTH Campus. Utbildningskansliet ansvarar för civilingenjörsutbildningen inom skolan och dess kandidat-, högskole-, magister- och flertalet masterutbildningar samt forskarutbildningen. Du blir en del av ett ambitiöst och målmedvetet team om 16 personer. Tjänsten erbjuder dig ett stort kontaktnät och en dynamisk arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

I rollen som utbildningshandläggare arbetar du med ett brett ansvarsområde inom huvudområdena studierådgivning, programhandläggning och utbildningsadministration. Följande arbetsuppgifter förekommer i tjänsten:

 • Handlägga tillgodoräknande
 • Handlägga, granska och samordna examenshandläggning på skolnivå
 • Upprätta individuella studieplaner
 • Ta fram relevant statistik
 • Arkivering
 • Planera återkommande informationsmöten
 • Ge studenter administrativt och rådgivande stöd under deras studietid
 • Vara en objektiv länk mellan studenter och akademin
 • Stödja utbildningskansliet och fakulteten i olika administrativa frågor
 • Samordna och upprätta administrativa rutiner och processer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad, har god administrativ kompetens och som trivs med rådgivning och studentkontakt. Du ska ha god datorvana och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både i engelska och svenska. Det är meriterande med erfarenhet av handläggning inom universitet och högskola, liksom erfarenhet av de studieadministrativa systemen Ladok, NYA och W3D3. Det är också meriterande med kunskaper om Högskoleförordningen samt erfarenhet inom examenshandläggning och planering av mottagningsaktiviteter.

Som person ser vi dig ha god samarbetsförmåga med många olika typer av studenter, kollegor, medarbetare och människor från olika kulturer. Du har lätt att kommunicera med olika parter och funktioner såväl internt som externt. Du tar ansvar för ditt arbete genom struktur och tar initiativ för både din egen och gruppens utveckling. Då det under vissa delar av året förekommer högre arbetsbelastning är det en fördel att du kan arbeta under stressfyllda perioder och har förmågan att kunna vara flexibel.

Vi fäster stor vikt vid personligt lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2019-0575
Kontakt
 • Sanna Dafteke, HR-handläggare, sanna.dafteke@abe.kth.se
 • Cecilia Månson Blom, Utbildningsansvarig, cillam@kth.se
Publicerat 2019-03-25
Sista ansökningsdag 2019-04-15

Wróć do ofert pracy