Kungliga Tekniska högskolan,

Smart Mobility Lab ligger på ITRL, Integrated Transport Research Lab, som är ett multidisciplinärt forskningscentrum inom transport som leds av KTH i samarbete med Scania och Ericsson, och som har ett tydligt focus på implementations- och demonstrationsprojekt. Smart Mobility Lab är en av våra konceptplattformar för automatiserade och uppkopplade transportsystem, baserad på simulering och datorstyrda miniatyrfordon samt kommunikationsnätverk.

Arbetsuppgifter
Som forskningsingenjör vid Smart Mobility Lab kommer du arbeta i ett välutrustat labb och du kommer arbeta med världsledande forskare för att implementera, testa och demonstrera koncept för framtida mobilitets- och transportlösningar. Många projekt görs i samarbete med våra industripartner. Mer specifikt innefattar jobbet följande:

  • Utveckling och implementation av koncept och forskningsresultat, både enskilt och i samarbete med forskare och doktorander
  • Utveckling, underhåll och organisering av mjukvara/programkod
  • Design och konstruktion av experimenthårdvara och elektronik
  • Demonstrationer och visningar av labbet för externa besökare
  • Ansvar för dagliga rutiner i labbet, såsom inköp, installationer, bokningar, inventering
  • Skapa innehåll för web och andra mediekanaler
  • Handledning och support till studenter och forskare som använder labbet

Anställningen är begränsad till ett år med möjlig förlängning upp till maximalt två år. Arbetet passar bra för unga akademiker som vill meritera sig för doktorandanställning eller för tjänster inom industrin.

Kvalifikationer
Sökande förväntas ha eller snart komma att ha en civilingenjörs- eller masterexamen i elektroteknik, tekniska fysik, tillämpad matematik eller liknande inriktningar, gärna med inriktning mot reglerteknik och/eller robotik.

Den valda sökanden behöver ha goda akademiska meriter, väl utvecklade analytiska färdigheter, samt färdigheter i problemlösning. Vi söker en starkt motiverad kandidat som kan arbeta självständigt. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. Tidigare erfarenhet av implementeringsprojekt i Matlab/Simulink, Python och ROS är önskvärt.

Fackliga representanter
Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan
Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt
Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2019-0861
Kontakt
  • Jonas Mårtensson, Universitetslektor, jonas1@kth.se
  • Felicia Gustafsson, HR-Administratör, rekrytering@eecs.kth.se
Publicerat 2019-03-28
Sista ansökningsdag 2019-04-19

Tillbaka till lediga jobb