Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

 Arbetsuppgifter

I din tjänst som studievägledare har du huvudansvar för ett av civilingenjörsprogrammen, där du dagligen möter studenter. Rollen innebär att du, genom både individuella samtal och presentationer i större grupper samt via webb, ska erbjuda studenter studievägledning så att de kan göra välgrundade val i sina studiesituationer. Administration kring studier, mottagning och uppföljning ingår också i din roll.

På utbildningskansliet arbetar vi gemensamt med många frågor, såsom uppföljning av studieresultat och kvalitetsutveckling inom programmen. Du kommer samarbeta såväl med annan studievägledare, programhandläggare och internationell koordinator, som med akademiskt ansvariga för våra olika program.

Denna tjänst är placerad vid Campus Valhallavägen. Du kommer att ingå i ett lokalt team om 6 medarbetare, bestående av internationell koordinator, masterhandläggare, programhandläggare och studievägledare samt gruppchef. Inom utbildningskansliet finns sedan ett lika stort team vid Campus Flemingsberg.

Tjänsten är ett vikariat till och med december 2024.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Vi söker dig som har läst en studievägledarutbildning eller har annan motsvarande utbildning, där bland annat samtalsmetodik ingår.
  • Då du kommer att ha daglig kontakt med såväl svenska som internationella studenter är goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift ett krav.

Meriterande

  • Arbetslivserfarenhet som studievägledare
  • Erfarenhet av arbete från statlig myndighet, i synnerhet från ett universitet
  • Systemerfarenhet av LADOK, NyA-webben och W3D3
  • Då delar av tjänsten innehåller administrativa sysslor ser vi att du är en van administratör.

Personliga egenskaper

Som person är du strukturerad och kan prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är självgående, ansvarstagande och har ett intresse att hjälpa våra studenter i deras utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tidsbegränsat enligt avtal - i upp till 18 mån, med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2023-0165
Kontakt
  • Per Dalhammar, perda@kth.se
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb