Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

Arbetsuppgifter

Vi söker en mycket motiverad person för en postdoktor tjänst med fokus på reaktordesign och testning inom området Bio-CCS (Carbon Capture and Storage) teknologi. Du kommer att delta i laboratorie- och pilotskalaexperiment, vilket bidrar till utvecklingen av nya Bio-CCS lösningar. Denna position erbjuder en spännande möjlighet att utforska innovativ forskning i skärningspunkten mellan förnybar energi och hållbar utveckling. Följ med oss mot nya banbrytande vägar mot en grönare framtid.

Huvudansvar:

 • Samarbeta med design och konstruktion av en kolavskiljningsenhet i labbskala, med fokus på BECCS och negativa utsläpp med hjälp av nya avancerade packade strukturer.
 • Engagera sig i tvärvetenskaplig samordning, tillämpa kritiskt tänkande och innovativa problemlösningsförmåga för att främja kolavskiljningsteknik.
 • Leda och hantera projektfaser, från planering och resursallokering till adaptiv problemlösning, vilket säkerställer skalbarhet och replikerbarhet i verkliga applikationer.
 • Utför forskning om infångning efter förbränning genom kemisk absorption, och föreslå innovativa lösningar för att minska storleken och driftskostnaderna för absorbatortornet.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
 • Då arbetet utförs på engelska krävs att du behärskar engelska i skrift och tal, med förmåga att skriva vetenskapliga artiklar, rapporter och teknisk dokumentation.
 • Samarbetsförmåga och självständighet

Meriterande

 • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
 • Erfarenhet av att publicera forskningsartiklar i välrenommerade tidskrifter, visa förmåga till tydligt och koncist vetenskapligt skrivande.
 • Pedagogisk förmåga samt en medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

 •  CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
 • Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
 • Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång. 

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2024-0724
Kontakt
 • Henrik Kusar, hkusar@kth.se
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb