Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

Arbetsuppgifter

Vi söker en talangfull och ambitiös postdoktor för att ansluta sig till vårt tvärvetenskapliga team. Gruppens forskning fokuserar på vår ”droplet barcode sequencing” (DBS) teknologi för singel cell- och singel extracellulär transkriptprofilering, och mer specifikt att vidareutveckla metoden för hög genomströmningsanalys av enskilda T-celler. Denna metod är i sin tidiga stadier och har potentiella tillämpningar för tidig upptäckt av cancer, klinisk diagnostik och ett antal andra delprojekt.

Som postdoktor kommer du att designa och genomföra laboratorieexperiment. Du kommer att arbeta med molekylära verktyg som innefattar hantering av enskilda celler och exosomer, mikrofluidik, emulsionreaktioner inklusive cDNA-syntes, emPCR, bibliotekspreparation och massiv parallell sekvensering. Du kommer att arbeta i ett tvärvetenskapligt laboratorium med andra forskare och bedriva en kombination av samarbets- och självständig forskning. Som erfaren forskare med din egen unika expertis och perspektiv kommer du att delta i och bidra till en rik och livlig forskningsmiljö av idéer, problem att lösa och möjligheter att upptäcka.

Vi värdesätter en mångfaldig och inkluderande miljö och uppmuntrar individer från alla bakgrunder att söka. Vi är också engagerade i könsjämställdhet och uppmuntrar kvinnor att söka.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
 • Ett tvärvetenskapligt miljö med möjligheter att utveckla din egen unika samarbetsnisch
 • Möjligheter till professionell utveckling, författarskap på publikationer, och chansen att presentera vid konferenser
 • Tillgång till mentorstöd och en stödjande teammiljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
 • Kunskap relaterad till singel cell teknologier, DNA sekvensering, molekylär livsvetenskap, eller liknande fält
 • Forskningserfarenhet och påvisbar erfarenhet av självständig utformning, utförande och tolkning av data från laboratorieexperiment
 • God kunskap i talad och skriven engelska då det krävs i det dagliga arbetet.

Meriterande

 • Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
 • Erfarenhet av att främja en mångsidig och inkluderande arbetsmiljö
 • Exponering för vetenskaplig programmering uppskattas

Personliga kvaliteter:

 • En vana av kontinuerligt lärande
 • Solida sociala färdigheter och ett professionellt uppförande, förmågan att effektivt kommunicera och samarbeta med kollegor, lösa meningsskiljaktigheter med mognad, och agera som en modell för juniora kollegor och studenter.
 • Professionella arbetsvanor, förmågan att organisera och bibehålla din produktivitet, och en vana att förbättra dessa vanor genom självutveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

 •  CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
 • Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
 • Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång.
 • Kontakt information för tre referenser 

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2024-0842
Kontakt
 • Afshin Ahmadian, afshin.ahmadian@scilifelab.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb