Kungliga Tekniska högskolan,

Du kommer att jobba vid avdelningen för Protein Engineering (https://www.kth.se/pro/proteineng) i gruppen Next Generation Protein Therapeutics (https://www.kth.se/pro/proteineng/next-generation-protein-therapeutics). Forskningen är inriktad mot design och engineering av nya funktioner och egenskaper hos naturliga och artificiella proteiner, med tillämpningar inom många olika områden, exempelvis för utveckling av biologiska läkemedel. Ett huvudfokus är riktad evolution, det vill säga användning av stora samlingar av proteinvarianter som uttrycks på exempelvis mikroorganismer från vilka proteiner med önskade egenskaper kan selekteras.

Arbetsuppgifter

Arbetet kommer att omfatta utveckling och karaktärisering av nya protein-baserade reagens, med ett långsiktigt mål att utvärdera deras potential för framtida läkemedel inom olika sjukdomsområden som cancer och demens. Arbetet kommer att innefatta laborativ forskning inom proteinkemi. Exempel på metoder kan inkludera: selektion av affinitetsreagens ur proteinblibiotek med exempelvis fagdisplay-teknologi, produktion och rening av rekombinanta proteiner, biotekniska metoder för analys av renhet, sekundärstruktur, värmestabilitet, biomolekylära interaktioner, cell-bindning.

För mer information kring vår forskning se: https://www.kth.se/pro/proteineng/next-generation-protein-therapeutics. Denna tjänst är en heltidstjänst på ett år med möjlighet till förlängning ytterligare ett år och är huvudsakligen en forskartjänst.

Kvalifikationer

Doktorsexamen inom ämnet är ett krav.
Vid urval av de sökande bedöms vetenskaplig skicklighet samt förmågan att:

• kunna samarbeta med andra,

• hålla ett professionellt förhållningssätt
,
• kunna analysera och arbeta med komplexa frågor .

Dokumenterad erfarenhet av metoder för protein engineering är ett krav. Teoretisk kunskap om riktad evolution, inklusive biblioteksdesign, samt erfarenhet av FACS, cellanalyser, rekombinant proteinproduktion och rening (inklusive affinitetskromatografi och HPLC) såväl som biosensoranalyser (t ex SPR-baserad) är meriterande.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Ansökan bör innehålla:

1. Curriculum vitae,

2. Betygsavskrift från högskolan/universitet,

3. Kortfattad redogörelse varför den sökande är intresserad av tjänsten. Kontaktinformation till ett par referenspersoner. Vi emotser din ansökan på maximalt två A4-sidor samt ett CV.

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2019-0405
Kontakt
  • Stefan Ståhl, Professor, ssta@kth.se
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-05-06

Tillbaka till lediga jobb