Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Vi söker en postdoktor för att utföra forskning i ett multidisciplinärt projekt finansierat av Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP), Sveriges enskilt största forskningsprogram, vars mål är att uppmana till innovation inom lovande områden av AI(, autonoma system och mjukvara).

Projektet förenar formella metoder och Människa-datorinteraktion med målet att utveckla konventionella korrekt-av-design planerings och reglertekniska metoder som använder sig av enkla och statiska modeller, mot syntes av korrekt-av-design och socialt acceptabla reglerstrategier som tar hänsyn till avancerade modeller av människan, baserade på empriska data. Två typfall är planerade för att illustrera projektets resultat. Ett fall med självkörande bilar, samt ett fall med en robot som navigerar ett rum bland människor.

Målet med denna position är att utveckla data-drivna modeller som kan användas med system baserade på formella metoder, med mål att bättre återspegla verkliga scenarion, samt ha möjlighet att utvärdera den sociala acceptansen av sådana system.

Kandidaten kommer att arbeta under vägledning av Iolanda Leite och i nära samarbete med en annan postdoktor arbetande inom fältet av människa-datorinteraktion/formell syntes.

Positionen är tvåårig. Stardatum är öppen för diskussion, dock med förbehåll för start vid November 2019. 

Kvalifikationer

Sökande skall vara starkt motiverad för forskarstudier, ha förmåga till självständigt arbete och kritisk analys samt god samarbets- och kommunikationsförmåga. Sökande skall också ha god förmåga att tala och skriva engelska.

Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen ,och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Kandidaten ska även ha stark meritlista bestående av internationella publikationer inom områden såsom: Människa-datainteraktion, sociala robotar, multimodal perception och artificiell intelligens. Erfarenhet inom experimentell design och statistisk analys är meriterande. Kännedom av formella metoder, spelteori och reglerteknik är en tillgång. Vi söker kandidater som vill vara en del av en multidisciplinär grupp. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Ansökan skall innefatta följande handlingar:

  1. Curriculum vitae.
  2. Betygsavskrift från högskolan/universitet.
  3. Kortfattad redogörelse varför den sökande vill ägna sig åt denna position.Observera att allt material måste vara på engelska, förutom officiella dokument.
  4. Kontaktuppgifter till två referenser. Vi kommer endast kontakta referenser för de kandidater som väljs ut till intervjuer.

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform TEMPORARY_POSITION_MT_6
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2019-1496
Kontakt
  • Iolanda Leite, Biträdande lektor, iolanda@kth.se
  • Sarah Kullgren, HR Handläggare, sarahku@kth.se
Publicerat 2019-06-03
Sista ansökningsdag 2019-09-13

Inapoi la locuri de munca vacante