KTH Royal Institute of Technology

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Anställningen gäller en tjänst vid Genomics Production som är en del av NGI - Stockholm (National Genomics Infrastructure - Stockholm) lokaliserad vid SciLifeLab i Solna. Den utlysta tjänsten är knuten till Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) vid KTH.

SciLifeLab (http://www.scilifelab.se) är ett nationellt centrum för storskalig livsvetenskaplig forskning med en avancerad teknologisk infrastruktur. Vid SciLifeLab utförs multidisciplinär forskning baserad på DNA sekvensering, genexpressionanalys, proteomik, bioinformatik, biostatistik och systembiologi. Målsättningen är att göra det möjligt för svenska forskare att analysera gener, transkript och proteiner i olika organismer i avsikt att klarlägga molekylära mekanismer relaterade till hälsa och miljö. Exempel på tematiska forskningsområden som för närvarande bearbetas inom SciLifeLab är klinisk genomik/ proteomik, cancergenomik och komplexa sjukdomars genomik samt ekologisk och miljörelaterad genomik.

NGI - Stockholm, Genomics Production tillhandahåller storskalig sekvensering, samt kunskap om denna, till svenska forskargrupper. Verksamhetens mål är att främja svensk forskning inom genomik, samt att hålla Sverige konkurrenskraftigt inom fältet. Detta uppnås genom att arbeta mot hög kvalitet på både data, analyser och service.

Vi söker en forskningsingenjör till vårt produktionsteam för att dels jobba med bibliotekspreparationer och kvalitetskontroller, dels för arbete med spatial transkriptomik. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Kvalitetskontrollera inkommande prov enligt validerade rutiner

 • Preparera och kvalitetskontrollera bibliotek för storskalig sekvensering enligt validerade metoder
 • Kontrollera och underhålla instrument och metoder efter tilldelade ansvarsområden

Kvalifikationer

Behörighetskrav: 

 • Högskoleexamen inom molekylärbiologi eller liknande
 • Väl förtrogen med att arbeta i labb
 • Obehindrat tala och skriva engelska 
 • Utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga

Meriterande kompetenser: 

 • Erfarenhet av storskalig sekvensering, i synnerhet Illumina-teknologi men även andra tekniker för DNA- och RNA-analys.
 • Erfarenhet från serviceinriktad laboratorieverksamhet

 • Tidigare erfarenhet av informationssystem för laboratorier och kvalitetssäkring (ISO)

Vi söker dig som är mycket noggrann och ansvarstagande och trivs med att dagligen hantera och förbereda viktiga prover i en kvalitetssäkrad laboratoriemiljö för att främja forskningen i hela Sverige. Proverna är varierande och metoderna avancerade, så viss intiativtagande och problemlösning är en naturlig del av verksamheten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Tidsbegränsad anställning på ett år med möjlighet till förlängning. 

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2019-1426
Kontakt
 • Ellen Sherwood, 0852481483
Publicerat 2019-09-05
Sista ansökningsdag 2019-09-22

Inapoi la locuri de munca vacante