Skolan för elektroteknik och datavetenskap vid KTH

Ämnesområde

Datavetenskap med inriktning mot cybersäkerhet.

Ämnesbeskrivning

Ämnet omfattar konstruktion och analys av datornät och datorsystem för att uppnå hög cybersäkerhet.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att undervisa kurser i datornät och grundläggande datorteknik med tillhörande kursansvar samt kurser i cybersäkerhet. Undervisningen sker främst på svenska. Till arbetet hör kursadministration och -utveckling med särskilt ansvar för uppdragsutbildningar vid Centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet för svenska myndigheter inom säkerhets- och försvarsområdet. Adjunkten kommer även involveras i forskning och utvecklingsarbete inom en forskargrupp inom ämnesområdet.

Behörighet

Behörig att anställas som adjunkt är den som har avlagt examen på grundnivå eller avancerad nivå inom ämnet för anställningen eller har motsvarande kompetens, yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen, samt visat pedagogisk skicklighet.

För denna anställning krävs svenskt medborgarskap.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning som adjunkt vid KTH gäller de bedömningsgrunder som anges i avsnitt 1.5. i KTH:s anställningsordning i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är av högsta betydelse att den sökande har

pedagogisk skicklighet. Bedömningen av den pedagogiska skickligheten ska också avse personens förmåga till utveckling som lärare även på lång sikt administrativ skicklighet, visad genom exempelvis kursansvar, innefattande planering, kursutveckling, undervisning och uppföljning. ämnesmässig skicklighet av relevans för anställningens innehåll. förmåga att undervisa på svenska och engelska.

Det är av näst högsta betydelse att den sökande har

yrkesskicklighet av relevans för anställningens innehåll yrkeserfarenhet utanför högskolan, av ingenjörsarbete inom ämnesområdet. skicklighet avseende utvecklingsarbete inom området. högskolepedagogisk utbildning.

Det är även av betydelse att den sökande har

förmåga att samverka med det omgivande samhället. förmåga att utveckla och leda verksamhet och personal, liksom samarbetsförmåga. Däri ingår att ha kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du som sökande har huvudansvaret för att ansökan är komplett utifrån annonsen. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem.

För mer information om KTH:s bedömning, se Anställningsordning vid KTH.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering, läs mer här.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

KTH Relocation bistår med hjälp i frågor om etablering i Sverige och på KTH, läs mer här.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2024-0371
Kontakt
  • Gunnar Karlsson, Professor, gk@kth.se
  • Anna Mård, HR-handläggare, tenuretrack@eecs.kth.se
Publicerat 2024-03-05
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb