Kungliga Tekniska högskolan, Institutionen för filosofi och historia

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Vid Avdelningen för historiska studier av teknik, vetenskap och miljö bedrivs forskning och undervisning om teknisk förändring i ett historiskt perspektiv. En utgångspunkt är att teknik och vetenskap utgör kulturella element som formar och förändrar livsvillkoren på jorden. Lika grundläggande är att historiska studier är centrala för förståelsen av samtida förhållanden och framtida förändringsprocesser

Arbetsuppgifter

Postdok-forskaren kommer att verka i en dynamisk forskningsmiljö med en lång tradition av energistudier och i vilken historiska studier är sömlöst integrerade med forskning med mer nutida inriktning.

Postdok-tjänsten finansieras av det strategiska energiforskningsprogrammet STandUp (www.standupforenergy.se), vilket innebär att postdok-forskaren kommer att spela en viktig roll när det gäller att stärka den historiska och samhälleliga dimensionen av KTH:s energiorienterade forskning.

Postdok-forskarens arbete skall handla om energiförsörjningens historia. Inom denna vida ram kommer postdok-forskaren att ha avsevärd flexibilitet i att definiera hennes eller hans eget forskningsfokus.

Postdok-forskaren kan också komma att ombes deltaga, i mindre skala (10-20%), i undervisning och uppgifter av en mer administrativ karaktär.

Kvalifikationer

Den sökande skall ha avlagt doktorsexamen inom historia, STS, innovationsstudier eller relaterat fält. Ansökaren skall ha disputerat under de senaste tre år. Mycket goda kunskaper i engelska är ett måste, eftersom postdokforskaren kommer att arbeta i en multikulturell forskningsmiljö och förväntas publicera sig på engelska. Tidigare erfarenhet av energihistorisk forskning är ett plus.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Ansökan skall omfatta följande dokument:

  • Curriculum vitae.
  • Publikationslista
  • Kort forskningsbeskrivning (research statement) med redogörelse för din forskning så här långt och forskningsplaner och -intressen framöver.
  • Kopia av doktorsexamen.
  • Namn och adress till två eller fler referenspersoner.

(Observera att alla handlingar ovan skall vara på engelska, förutom officiella dokument som även kan vara på svenska.)

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2017-1741
Kontakt
  • Per Högselius, Universitetslektor, 08-7908515
  • Sabine Höhler, Avdelningschef, 08-7908741
Publicerat 2017-08-31
Sista ansökningsdag 2017-09-20

Tillbaka till lediga jobb