KTH Royal Institute of Technology, School of Electrical Engineering

Bli en del av världsledande forskning och utbildning! Skolan för elektro- och systemteknik är en av tio skolor vid KTH och bedriver forskning och utbildning inom elektro-, system- och kommunikationsteknik samt rymd- och fusionsplasmafysik. Fältet elektroteknik och elektronik på KTH är framstående och hamnar högt i internationella rankinglistor. Skolan ansvarar för högskole- och civilingenjörsutbildningen samt flera masterprogram med högt söktryck och nära koppling till våra forskningsområden. Tillsammans arbetar 450 personer i en internationell miljö vid åtta avdelningar och ett kansli.

Forskningsgruppen i RF/mikrovåg/THz MEMS är en del av avdelningen för mikro- och nanosystem på KTH, som sammanlagt har fler än 45 forskare och doktorander. Forskning i RF/mikrovåg/THz MEMS utförs för tillämpningar som inkluderar telekommunikation, radar, medicinsk diagnostik, och rymdinstrument, i frekvenser från några GHz till 750 GHz. Forskningsgruppen i RF/mikrovågs/THz MEMS, 12 personer totalt, är välkända i den internationella forskningsvärlden och doktoranderna har mellan 2009 och 2014 fått sex Best Paper Awards (fem av dessa på IEEE konferenser) och fyra IEEE Graduate Fellowships. Nationella och internationella projektsamarbeten har etablerats, t.ex. med Ericsson (SE), Infineon (DE), Chalmers (SE), CSEM (CH), NASA-JPL (USA), FOI (SE).

Projektbeskrivning

Vi söker kandidater som har ett stort önskemål att driva banbrytande forskning i RF/mikrovågs/THz mikrosystemteknik. Projektet innebär utveckling av nya klasser av mikrotillverkade mikrosystem vid frekvenser högre än 100 GHz, dvs. att ta RF/mikrovågs MEMS upp till THz-frekvenser. Som post-doc ska du jobba i ett interdisciplinärt team, du ska utveckla dina egna millimetervåg/THz MEMS koncept, du ska modellera och simulera dem i state-of-the-art designverktyg, du ska tillverka dem i KTHs renrum och du ska karakterisera dem i vår THz laboratorium. Vi förväntar oss att du presenterar dina forskningsresultat på internationella konferenser och att du skriver vetenskapliga publikationer i högt rankade mikrovåg-, mikrosystem- och tillämpningsorienterade vetenskapliga journaler.

Projektfinansiering sker genom ett ERC Consolidator Grant och ett H2020 Collaboration Project med akademiska och industriella partner i olika delar av Europa.

Kvalifikationer

Vi förväntar oss att du som söker innehar eller snart kommer att inneha en PhD inom elektrosystem, elektrofysik, teknisk fysik, eller liknande. Specialisering skulle vara inom RF/mikrovågsteknologi. Du skulle ha erfarenhet med elektromagnetisk designmjukvara som CST, HFSS, ADS, och ha kunskap i MATLAB. Erfarenhet i mikrosystemteknik är fördelsaktig, men krävs inte.

Den valda sökanden behöver ha en utmärkt akademisk meritlista och väl utvecklade analytiska färdigheter och färdigheter i problemlösning. Vi söker en starkt motiverad kandidat som kan arbeta självständigt men också i team. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat i internationella konferenser och tidskrifter. Utvärderingen kommer att baseras på hur väl de sökande kvalificerar sig med avseende på ovanstående meriter.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringsverktyg. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla följande:

  1. Fullständig meritförteckning inklusive alla dina relevanta akademiska och professionella erfarenheter, kunskaper, och ublikationslista.
  2. Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Om inte på svenska eller engelska, i ursprungsspråket och med översättning till svenska eller engelska.
  3. Representativa publikationer eller tekniska rapporter: elektroniska dokument av din doktorandsavhandling och 2-3 viktigaste publikationer. Du får använda en webblänk.
  4. Rekommendationsbrev och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad upp till ett år med möjlighet till förlängning med ytterligare ett år. Förlängning upp till fyra år är möjligt, (två år som post-doc, och två år som forskare).

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse, helst snarast möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer E-2017-1103
Kontakt
  • Joachim Oberhammer, professor, joachim.oberhammer@ee.kth.se, +46 (0)737 65 23 68
  • Mikael Visén, personaladministratör, rekrytering@ee.kth.se, +46 8 790 84 89
Publicerat 2017-10-03
Sista ansökningsdag 2017-10-31

Tillbaka till lediga jobb