KTH, Skolan för kemi, bioteknologi & hälsa

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Ett av nuvarande forskningsområdena vid avdelningen av tillämpad fysikalisk kemi är studier av komplexa dynamiska processer på molekylär nivå i nya joniska flytande kristallina (JFK) material. JFK är en ny klass av joniska vätskor som kan bilda flytande kristaller. JFK kombinerar den joniska ledningsförmågan och höga polariserbarheten av joniska vätskor med anisotropa fysikaliska och kemiska egenskaper hos flytande kristaller. En sådan kombination gör JFK till ett mycket efterfrågat material för tekniska tillämpningar inom nanoteknologi, elektrokemi och biomedicin.

I arbetet kommer man att utföra vätske- och fastfas-NMR mätningar i dessa material och bearbeta och analysera data enligt specifika protokoll.

Kvalifikationer

PhD i fysikalisk kemi. Bra grundkunskap i organisk kemi och kunskap om grundläggande kemiska och fysikaliska egenskaper hos joniska vätskor och kolloidala system.

En demonstrerad erfarenhet i modern NMR spektroskopi.

Sökanden ska också besitta god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas 2019-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2018-1972
Kontakt
  • Sergey Dvinskikh, universitetslektor; , 08 7908224; sergeid@kth.se
Publicerat 2018-11-16
Sista ansökningsdag 2018-11-26

Tillbaka till lediga jobb