Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Enhetsinformation

Tjänsten är placerad på Ekonomienheten på skolans Verksamhetsstöd. Verksamhetsstödet har fem administrativa enheter; Ekonomi, HR, Servicecenter, Utbildningsenhet samt Kommunikation. Totalt arbetar cirka 90 personer på stödet varav 25 återfinns på Ekonomi. Skolan som helhet har cirka 1 000 personer anställda.

Som medarbetare på vår enhet erbjuds du en utvecklande och mångfasetterad miljö.

Arbetsuppgifter

Vi söker en självgående och strukturerad avdelningsekonom med erfarenhet av projektredovisning. Du rapporterar till ekonomichefen på skolan.

Du kommer att ansvara för projektredovisningen från budget, löpande bokföring upp till bokslut och för rapportering för en eller flera av skolans forskningsavdelningar. Du får ett brett kontaktnät och samarbetar bland annat med projektledare, projektadministratörer och avdelningschefer. Vidare sköter du rapporteringen till externa finansiärer, samt stödjer skolans forskare med ekonomiska underlag i deras kontakter med interna och externa finansiärer.

En del av skolans projekt är EU-finansierade och du kommer att var en viktig del i dessa.

Du deltar också i utvecklingen av ekonomiavdelningens rutiner och arbetssätt tillsammans med dina kollegor. Tjänsten erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter såväl personligen som professionellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är minst en ekonomisk gymnasieutbildning, vi ser det som meriterade med en högskoleutbildad inom ekonomiområdet eller har motsvarande förvärvade kunskaper samt ett par års arbetslivserfarenhet från en kvalificerad tjänst med projektansvar, vi ser det som en stor fördel om denna erfarenhet innefattar EU-projektredovisning.

Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

Du har också goda kunskaper i Excel. Det är meriterande med erfarenhet av statlig redovisning.

Som person har du god samarbetsförmåga, är lyhörd och kommunikativ. Vidare är du strukturerad, analytisk och kvalitetsmedveten samt har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du bör även ha en god pedagogisk förmåga samt god känsla för service. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv. Du ser dig själv i en expertroll och motiveras av att stödja andra i deras arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2018-3204
Kontakt
  • Ronny Sagborn, sagborn@kth.se
Publicerat 2018-12-21
Sista ansökningsdag 2019-01-28

Tillbaka till lediga jobb