Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Vi söker nu en forskare till institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik (SEED) Institutionen bedriver forskning och utbildning inom hållbar produktion och konsumtion, minskning av växthusgasutsläpp och anpassning till klimatförändringar, utveckling av hållbara städer samt mark-och vattenanvändning.Våra verksamheter ligger belägna på KTH campus Valhallavägen.

Tjänsten är tidsbegränsad och avser arbete på heltid perioden 1 sept tom 31 augusti 2020.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att hjälpa till med forskning kring algodling och cirkulär ekonomi med fokus på att värdera olika industriella processkedjor från en socio-ekonomiskt perspektiv. Värdering av marina ekosystemtjänster är också en viktig uppgift. Att hjälpa till med handledning av examensarbetare och en del undervisning ingår också.

Kvalifikationer
Vi söker dig med doktorsexamen inom industriell ekologi, miljöekonomi, miljöstrategisk analys eller likvärdigt område och har flerårig erfarenhet av samhällsekonomisk analys i tvärvetenskapliga projekt.

Som sökande ska du kunna uppvisa goda referenser inom kostnads-nyttoanalys och värdering av ekosystemtjänster på havsmiljöområdet samt ha mångårig erfarenhet av att undervisa i miljöekonomi eller motsvarande ämne på universitetsnivå.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av forskning som t.ex. postdoktor, och att sökanden har erfarenhet av att koordinera och leda forskningsansökningar. Erfarenhet av internationellt arbete på havsmiljöområdet samt tidigare bidrag till metodutveckling inom kostnads-nyttoanalys och värdering av ekosystemtjänster är meriterande.

För att lyckas i tjänsten förutsätter vi att du har språkkunskaper i engelska, i såväl tal och skrift.

Vi söker dig med stort intresse av inom området. Som person har du förmåga till självständigt arbete och är van att arbeta utifrån deadlines. Du motiveras av utmanande arbetsuppgifter och värdesätter samarbete genom att upprätthålla goda relationer med såväl interna och externa kollegor.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2019-1277
Kontakt
  • Maria Malmström, 08-790 87 45
  • Fredrik Gröndahl , 08-790 61 58
Publicerat 2019-06-20
Sista ansökningsdag 2019-06-30

Tillbaka till lediga jobb