Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Projektbeskrivning

Forskarutbildningsämne: Elektro- och systemteknik

Avdelningen för Mikro och Nanosystem vid KTH utlyser en eller flera doktorandtjänster. Vi söker kandidater som har en önskan att bedriva spetsforskning inom område implanterbara sensorer baserade på biomaterial, humana celler samt mikroelektromekaniska system (MEMS). Inom specifika projekt, är din uppgift att ta fram nästa generations medicinska implantat med väsentligt förbättrade eller helt nya funktioner.

Som doktorand kommer du att ingå i en tvärvetenskaplig forskargrupp som består av medlemmar med olika professionell och kulturell bakgrund. Alla projekt involverar både teoretiska och experimentella uppgifter samt samarbete med andra vetenskapliga discipliner. En del av det experimentella arbetet kommer att bedrivas i KTH och Karolinskas materialutvecklings lab och humancell lab, med forskare inom mikroteknik och läkare på Karolinska Institutet samt ASIC-konstruktörer vid Linköpings universitet.

Doktorandprojektet syftar till att utveckla en implanterbar trådlös millimeterstor cell och MEMS-baserad sensorenhet för dynamisk hälsoövervakning av celler hos patienter med diabetes eller pre-diabetes. Arbetet inkluderar att utveckla och utvärdera biomaterial plattformen och utvärdera den i relevanta in vitro och in vivo modeller. I detta projekt kommer flera forskningsutmaningar inom biomaterialutforming, integration av sensorceller och sensorteknologi. Din forskning kommer att vara applikationsfokuserad och adressera verkliga kliniska behov. Du kommer att arbeta i en mycket innovativ miljö i nära samarbete med kliniska partners.

Vi erbjuder

  • Möjligheten att doktorera i en dynamisk, internationell forskarmiljö i nära samarbete med industrin och framstående universitet världen över.
  • En personlig studieplan för att stötta din utveckling inom ditt intresse områden.
  • En arbetsplats med många anställningsförmåner och månadslön enligt KTH: s avtal för doktorandlöner.
  • Forskarutbildning vid ett lärosäte som är aktivt och stöttande i frågor som rör t.ex. arbetsvillkor, jämställdhet och mångfald samt studiemiljö.
  • Arbete och studier i Stockholm, en av Europas snabbast växande huvudstäder som samtidigt har närhet till naturen och havet.
  • Doktorandprogrammet erbjuder utbildning i världsklass, med kurser som säkerställer en djupgående utveckling av relevanta kunskaper och färdigheter. KTH erbjuder en attraktiv arbetsmiljö, generös lön och andra anställningsförmåner. Du kommer att ha möjlighet att delta internationella konferenser.

Behörighet för antagning

För att bli antagen till forskarutbildning (kap 7 39 § högskoleförordningen) krävs att den sökande har grundläggande behörighet:

  • avlagt en examen på avancerad nivå,
  • fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
  • på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Master- eller en civilingenjörsexamen från ett erkänt universitet inom biomedicinsk teknik, biomaterialvetenskap, teknisk biologi, polymerteknik eller systemteknik. Specialisering inom mikro- och nanoteknik, cell biologi och medicinska material är meriterande men inte en nödvändighet.

Urval

För att lyckas med dina doktorandstudier på KTH behöver du vara målinriktad och ihärdig i ditt arbte. Vid urval av de sökande bedöms förmågan att:

  • självständigt driva sitt arbete framåt,
  • kunna samarbeta med andra,
  • ha ett professionellt förhållningssätt och
  • analysera och arbeta med komplexa frågor.

Sökanden behöver ha en utmärkt akademisk meritlista, väl utvecklade analytiska färdigheter, samt färdigheter i problemlösning. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat i internationella konferenser och tidskrifter.

Efter behörighetskraven kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Målexamen: Doktorsexamen

Information om antagning och anställning

Bara den som antagits till forskarutbildning får anställas som doktorand. Anställningen får gälla för högst ett år och därefter förnyas. En anställd doktorand får i begränsad omfattning (högst 20 %) utföra vissa arbetsuppgifter inom t.ex. utbildning och administration.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Doktorandsektionen (Tekniska högskolans studentkår)

Du hittar kontaktuppgifter till doktorandsektionen på sektionens webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Ansökan ska ha följande innehåll

  • CV med relevanta professionella erfarenheter och kunskaper.
  • Ansökningsbrev med en kortfattad redogörelse om varför du vill bedriva forskarstudier, om dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. (Max 2 sidor)
  • Betygsavskrift, kopior av examensbevis och betyg från tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumentet inte är utfärdade på ett av dessa språk.
  • Representativa publikationer eller tekniska rapporter. För längre dokument, bifoga gärna en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön enligt KTH:s avtal för doktorandlöner
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2019-2169
Kontakt
  • Anna Herland, universitetslektor, +46 70 087 70 05, aherland@kth.se
  • Göran Stemme, professor, +46 8 790 77 87, stemme@kth.se
  • Mikael Visén, HR-handläggare, rekrytering@eecs.kth.se
Publicerat 2019-09-12
Sista ansökningsdag 2019-10-30

Tillbaka till lediga jobb