Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Institutionen för matematik erbjuder två-åriga tjänster som postdoktor vid Brummer & Partners MathDataLab. Brummer & Partners MathDataLab är ett forskningslaboratorium i matematik och tillämpad matematik inom institutionen för matematik som syftar till att skapa en knutpunkt för matematisk forskning inom analys av komplexa data. Brummer & Partners MathDataLab stödjer talangfulla unga forskare genom attraktiva tjänster som postdoktor och har som målsättning att stimulera forskningssamarbeten mellan fakulteten och närliggande institutioner. Ett ytterligare mål är att inpirera och underlätta utbildningen av en ny generation matematiker fokuserad på grundläggande förståelse och implementation av nya metoder för dataanalys.

Tjänsterna som postdoktor vid MathDataLab syftar till att bedriva forskning inom matematik (t.ex. topologi, analys, kombinatorik, etc) eller tillämpad matematik (numerisk analys, optimering, matematisk statistik, etc) med fokus på matematisk utveckling av teori och/eller metoder för dataanalys. Tjänsterna som postdoktor är sammankopplade till projekt som beskrivs i detalj på webbsidan: https://www.kth.se/math/datalab

Vi erbjuder

  • Internationell arbetsplats.
  • Ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid.
  • Här får du kollegor med höga ambitioner i en öppen, nyfiken och dynamisk miljö.
  • En inspirerande forskningsmiljö inom matematik och tillämpad matematik.

Kvalifikationer

Vi söker en kandidat som under de senaste tre åren avslutat sin forskarutbildning inom matematik, tillämpad matematik, eller nära angränsande ämnesområde. Doktorsexamen krävs och ska ha erhållits (eller vara planerad att erhållas) innan startdatum för tjänsten. Den sökande ska ha en stark bakgrund inom matematikområden relevanta för något eller några av de föreslagna projektens forskningsområde. Den sökande ska vara starkt motiverad, ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i samarbete med medlemmarna i forskargruppen, och ha god kommunikationsförmåga. Färdigheter i svenska är inget krav.

Krav

  • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång.

Meriterande

Stor vikt kommer att läggas vid vetenskaplig skicklighet samt personliga egenskaper och personlig lämplighet. Meriterande är även samarbetsförmåga, självständighet, och pedagogisk förmåga.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla: 

1. CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.

2. Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.

3. Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång.

4. Kortfattad motivering till vilket/vilka projekt som du vill arbeta med, eller egen forskningsplan.

5. Två rekommendationsbrev, med ämne: “MDL Letter of recommendation” skickas till jobs@math.kth.se

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Tidsbegränsad anställning till och med juli 2022.

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare dock längst två år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juli 2020 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2019-1908
Kontakt
  • Henrik Hult, hult@kth.se
Publicerat 2019-11-08
Sista ansökningsdag 2019-12-16

Tillbaka till lediga jobb