Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Institutionen för matematik erbjuder två två-åriga tjänster som postdoktor inom grundläggande och tillämpad algebraisk geometri i forskningsgrupperna ledda av Sandra Di Rocco (tjänsten sponsrad av “Verg Foundation”) och Kathlén Kohn (tjänsten sponsrad av “WASP - Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program”). De sökande kommer att vara en del av en dynamisk och mångfaldig grupp i algebraisk geometri såväl som den nyetablerade avdelningen “Mathematics of Data and AI”. Det kommer även att finnas ett starkt samarbete med “Brummer & Partners MathDataLab” som är ett forskningslaboratorium i matematik och tillämpad matematik inom institutionen för matematik som syftar till att skapa en knutpunkt för matematisk forskning inom analys av komplexa data.

Tjänsterna som postdoktor ska fokusera på forskning i olika aspekter av algebraisk geometri: grundläggande, och tillämpad (ex. beräkningsgeometri, maskininlärning eller dataanalys). Undervisning upp till 20% av arbetstiden ingår i arbetsuppgifterna.

Vi erbjuder

 • En internationell arbetsplats.
 • Ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid.
 • Här får du kollegor med höga ambitioner i en öppen, nyfiken och dynamisk miljö.
 • En inspirerande forskningsmiljö inom matematik och tillämpad matematik.

Kvalifikationer

Vi söker en kandidat som avslutat sin forskarutbildning inom matematik, tillämpad matematik, eller nära angränsande ämnesområde. Den sökande ska ha en stark bakgrund inom algebraisk geometri och datorberäkningar (ex. Macaulay2 eller Python). Den sökande ska vara starkt motiverad, ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i samarbete med medlemmarna i forskargruppen, och ha god kommunikationsförmåga. Färdigheter i svenska är inget krav.

Stor vikt kommer att läggas vid vetenskaplig skicklighet, personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Krav

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång.

Meriterande

Meriterande är samarbetsförmåga, självständighet, och pedagogisk förmåga.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

 1. CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
 2. Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
 3. Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång.
 4. Två rekommendationsbrev, med rubrik S-2019-1985 skickas till jobs@math.kth.se.

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Tidsbegränsad anställning till och med 2022-08-01.

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare dock längst två år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-08-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2019-1985
Kontakt
 • Kathlén Kohn , kathlen@kth.se
 • Sandra Di Rocco , dirocco@kth.se
Publicerat 2019-11-13
Sista ansökningsdag 2019-12-17

Tillbaka till lediga jobb