Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) är en av KTH:s fem skolor och en stark konstellation för forskning och utbildning inom de bredare ämnesområdena hälsa, miljö, material och energi. Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa bedriver forskning och utbildning inom områden som rör flera globala samhällsutmaningar. Bland dem finns hållbar energi, hälsa och åldrande befolkningar, klimatförändringar, hållbar produktion och arbetsliv, livsmedelsproduktion och rent vatten.

Science for Life Laboratory (SciLifeLab, http://www.scilifelab.se/) är ett nationellt centrum för storskalig livsvetenskaplig forskning med en avancerad teknologisk infrastruktur. Vid SciLifeLab utförs multidisciplinär forskning baserad på DNA sekvensering, genexpressionanalys, proteomik, bioinformatik, biostatistik och systembiologi. Målsättningen är att göra det möjligt för svenska forskare att analysera gener, transkript och proteiner i olika organismer i avsikt att klarlägga molekylära mekanismer relaterade till hälsa och miljö. Exempel på tematiska forskningsområden som för närvarande bearbetas inom SciLifeLab är klinisk genomik/proteomik, cancergenomik och komplexa sjukdomars genomik samt ekologisk och miljörelaterad genomik.

Arbetsuppgifter

Vi söker en forskningsingenjör för att ta fram genexpressionsinformation från vävnader inom ramen Human Cell Atlas (HCA) som är associerad till plattformsverksamhet vid SciLifeLab. HCA syftar till att beskriva och kartlägga genuttryck i olika mänskliga organ. Målet med utlysta tjänsten är att säkerställa att vi kan ta fram högkvalitativ molekylär information med både spatiella och singel cell metoder utifrån material som inkommer från andra forskare.

Tjänsten inbegriper kommunikation mellan flera olika delar i ett större sammanhang för att säkerställa kvalitet i alla led: vävnad, experimentell verksamhet, bioinformatik och analys. Tjänsten är sålunda en viktigt del i en större kartläggning som syftar till att ge forskare möjlighet till att studera molekylära processer under utvecklingen och sjukdom. 

Tjänsten är på 1 år med möjlighet till förlängning på ytterligare 1 år. 

Kvalifikationer

  • Avlagd examen på avancerad nivå (högskoleutbildning) inom ämnet för anställningen eller motsvarande kompetens.
  • Erfarenhet av molekylär analys i vävnadssnitt och i enskilda celler där mikroskopi är en viktig del.
  • Erfarenhet av spatiell analys av gener i vävnadssnitt och/eller geners uttrycksmönster.
  • Förmåga att uttrycka sig flytande på engelska.

Vidare bör sökande ha god förmåga att arbeta självständigt och kvalitetsmedvetet, samt att samarbeta med andra. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Tidsbegränsad anställning, max till och med 2022-01-01.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2019-2496
Kontakt
  • Joakim Lundeberg, 0704582346
Publicerat 2019-12-11
Sista ansökningsdag 2019-12-20

Tillbaka till lediga jobb