Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Som projektledare för event och kommunikation kommer du att tillhöra avdelningen för kommunikation och näringslivssamverkan som består av cirka 45 medarbetare fördelade på tre grupper; varumärke, kommunikationsstöd och näringslivssamverkan. Du kommer att tillhöra gruppen varumärke som idag består av cirka 16 medarbetare. I rollen kommer du att ansvara för genomförandet av olika typer av projekt och aktiviteter inom event- och kommunikationsområdet.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för och genomföra olika typer av projekt och aktiviteter inom event- och kommunikationsområdet för att stärka KTH:s varumärke internt och externt
 • Planera, samordna och genomföra event och arbeta med utveckling av nya och befintliga mötesarenor
 • Fungera som ett vägledande, rådgivande och kvalitetssäkrande stöd mot organisationen inom event- och kommunikationsområdet
 • Löpande uppföljning av resultat av insatser samt bedriva ett analysarbete för att fortsätta vidareutveckla verksamhetsområdet

Rollen är varierande och innefattar exempelvis helhetsansvar för stora och av den egna verksamheten initierade event, där arbetsuppgifter som att sätta format och innehåll ingår liksom genomförandet. I arbetsuppgifterna ingår även event av mindre omfattning såsom invigningar, föreläsningar, samtal och besök. Kopplat till eventen så deltar du även i kommunikationsarbetet. Arbetet sker i nära samarbete med kollegorna inom varumärkesgruppens samt andra kollegor inom och utom KTH:s organisation.

I nuläget har rollen ansvar för KTH:s arbete med Teklafestivalen, en tech-festival för att bygga unga tjejers intresse för teknik. Vi ser det därför som ett extra plus om du som söker har ett intresse för eller erfarenhet inom områden relaterat till detta arbete.

Vi tror dessutom att vi har ett ökat behov av olika typer av digitala event eller möten. Därför ser vi även ett intresset för det eller erfarenhet som ett extra plus. 

KTH erbjuder goda utvecklingsmöjligheter, stor frihet under eget ansvar och värnar om sina medarbetare. Du som medarbetare erbjuds en trygg anställning med goda personalförmåner, möjligheten till flexibla arbetstider och mycket mer som du kan läsa om här.

Kvalifikationer

 • Utbildning inom event, kommunikation eller motsvarande område
 • Erfarenhet av projektledning och projekthantering inom event- och kommunikationsområdet samt är bekväm i rollen som beställare mot olika typer av leverantörer
 • God muntlig och skriftlig språklig och stilistisk förmåga i svenska och engelska

Meriterande:

 • Utbildning inom projektledning, processledning eller varumärke
 • Erfarenhet av arbete från universitet eller myndighet
 • Erfarenhet från event- och kommunikationsarbete mot ett flertal olika målgrupper och för olika typer av uppdragsgivare
 • Erfarenhet av att driva större satsningar inom event och kommunikation för att synliggöra varumärken

Som person har du en förmåga att strukturera, organisera och leda ditt och andras arbete, samt är drivande och resultatinriktad mot uppsatta tidplaner och mål. Du kan hantera bredden av arbetsuppgifter inom event- och kommunikationsområdet samt är duktig på att skapa goda relationer i olika sociala sammanhang. Vi ser även att du följer event- och kommunikationsutvecklingen samt har en förmåga att omsätta det i relevanta idéer, projekt och aktiviteter. Du ser detaljer men kan även se helheten av ett projekt såväl som det sammanhang som projektet kan relatera till.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2020-0118
Kontakt
 • Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se
Publicerat 2020-03-26
Sista ansökningsdag 2020-04-15

Tillbaka till lediga jobb