Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

Skolan för teknikvetenskap bedriver frontlinjeforskning inom ett brett fält, från forskning inom grundläggande ämnen som fysik och matematik, till teknisk mekanik med tillämpningar inom bland annat flygteknik och fordonsteknik. Skolan driver och utvecklar civilingenjörsutbildningarna Teknisk Fysik och Farkostteknik, liksom utbildningsprogrammet Öppen ingång och ett flertal masterprogram.

KTH MoveAbility Lab vid Institutionen för teknisk mekanik erbjuder en postdoktortjänst i rörelsebiomekanik, med fokus på maskininlärning för innovation av hjälpmedel. Våra forskningsfokus är teknologi för att avkoda, förutsäga och utöka människans rörelser, med tillämpning på barn och vuxna med motoriska funktionsnedsättningar. Tjänsten finansieras via ett europeiskt konsortium anslag från EIT Health.

Arbetsuppgifter

Projektet görs på det nya KTH MoveAbility Lab, i samarbete med forskare och kliniker inom det europeiskt konsortium, samt med forskare och kliniker vid flera av Stockholm sjukhus. Våra forskningsfokus är teknologi för att avkoda, förutsäga och utöka människans rörelser, med tillämpning på barn och vuxna med motoriska funktionsnedsättningar. Syftet med EIT Health projektet är att, för patienter med diabetes typ 2, designa och snabbt producera skor med individualiserade rockerprofiler som minskar tryck vid fotsulan och minskar således risken att patienten utvecklar trycksår.

Dina ansvarsområden består av att utveckla en data-driven maskininlärning prediktionsmodell som finner en optimal eller acceptabel rockerprofil för varje individuell patient utifrån en baseline utvärdering. Det innebär också experiment på patienter, samt rigorös analys. Dina ansvarsområden består också av att skriva resultaten i högrankade peer-granskade tidskrifter och att kommunicera vid vetenskapliga konferenser, inom den europeiska konsortiet samt inom kliniska forskningssamarbete. Inom projektet kan det också vara möjligt för design och framtagning av passiva eller aktiva hjälpmedel för patienter med andra motoriska funktionsnedsättningar.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång (med vissa undantag för särskilda skäl såsom perioder av sjuk- eller föräldraledighet, vänlige ange om sådant skäl föreligger i ditt CV). Kandidaten ska ha ett doktorsexamen (PhD) i ett relevant ämne för projektet, t.ex. biomekanik med en fokus på maskininlärning inom människans rörelseanalys, datalogi/AI med fokus på människans rörelse, teknisk fysik, eller annan motsvarande utbildning med relevans för området.
  • Vetenskaplig skicklighet, som visas av bl.a. publicerade artiklar i högrankade peer-reviewed vetenskapliga tidskrifter. Den sökande ska ha ett stort intresse för forskningsområdet.
  • Sökanden måste kunna samarbeta inom ett internationellt och multidisciplinärt team, samt god förmåga att kommunicera och skriva vetenskapligt på engelska.

Meriterande

  • Utöver traditionella akademiska meriter, är det en fördel med dokumenterad erfarenhet av forskning inom människans rörelse och experiment på människor.
  • Tjänsten kräver god förmåga att arbeta både självständigt och inom ett multidisciplinärt team. Den sökande bör således vara, förutom samarbetsvillig, även medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet.  Stor vikt kommer placeras på personliga egenskaper såsom socialkompetens.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Ansökan ska innehålla:

  • Kortfattad redogörelse varför den sökande vill ägna sig åt projektet
  • CV och publikationslista
  • Betygsavskrift från högskola/universitet
  • Kontaktinformation för två referenser.
  • PhD avhandling och två utvalda vetenskapliga artiklar (pdf format).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare dock längst två år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2020-1662
Kontakt
  • Professor Elena Gutierrez Farewik, lanie@kth.se 08- 7907719)
Publicerat 2020-11-30
Sista ansökningsdag 2020-12-21

Tillbaka till lediga jobb