Gemensamt verksamhetsstöd vid KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

KTH söker nu en initiativtagande och driven samordnare till deras verksamhet EDO, utbildningsstöd. Du kommer att vara placerad inom enheten för studentservice, i gruppen Vägledning och stöd men samverka tillsammans med hela KTH:s organisation och skolor. Vägledning och stöd består av 15 medarbetare inom central studie- och karriärvägledning samt stöd till studenter med funktionsnedsättning. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av två delar, där den ena berör breddad rekrytering och breddat deltagande och den andra delen består av examinationsadministration. Breddad rekrytering och breddat deltagande fokuserar på hur KTH kan nå ut till en större bredd av studenter och skapa lika förutsättningar och tillgänglighet. Dina arbetsuppgifter innefattar ett övergripande samarbete med andra enheter och alla KTH´s skolor vilket kommer ställa krav på en god kommunikations- och samarbetsförmåga.  

Arbetsuppgifter

  • Som samordnare har du en övergripande och koordinerade roll. Du kommer att och utveckla och följa upp KTH:s arbete med breddad rekrytering och breddat deltagande. I denna funktion ingår att lyfta fram och utveckla insatser som verkar för att uppnå detta arbete. Utöver detta kommer du att samordna, följa upp och utveckla arbetet med frågor kring examinationsadministration. Detta innebär till exempel samordning av vaktbokning. Du kommer även medverka i arbetet med tillgänglighetsfrågor kopplat till funktionsvariationer, på KTH och kommer få möjlighet att arbeta med andra medarbetare inom olika delar av KTH för att tillsammans driva dessa frågor framåt.

  • Du kommer även driva frågor och projekt samt skapa insatser tillsammans med KTH:s olika skolor för att främja breddad rekrytering och breddat deltagande. Du kommer ha ett övergripande ansvar för samordning av detta ämne och arbeta brett över olika skolor och enheter på KTH.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Har examen från högskola/universitet inom relevant ämne. 
  • Du har erfarenhet av projektledning eller motsvarande från större organisationer.
  • Erfarenhet av arbete med utbildningsfrågor på högskola/universitet, utbildningsmyndighet eller motsvarande.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Meriterande

  • Tidigare erfarenhet av att ansvara för att driva frågor/projekt inom frågor som rör breddad rekrytering/breddat deltagande.

För att trivas i tjänsten som samordnare på KTH krävs det att du som person är flexibel och kan anpassa dig mellan de olika delarna som ingår i tjänsten. Du är strukturerad och självständig i ditt arbete, men du värderar också ett lyckat samarbete högt. Vidare är du prestationsorienterad och initiativrik, med ett stark driv i ditt arbete.

I denna rekryteringsprocess kommer det läggas stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående/Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2021-0138
Kontakt
  • Cecilia Cahp, 020-37 38 40
Publicerat 2021-06-04
Sista ansökningsdag 2021-06-25

Tillbaka till lediga jobb