Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

Vi erbjuder nu en forskartjänst inom biomikrofluidik för prototyp-utveckling av 3D-cellmodeller och relaterad mikrofluidik för läkemedelsutveckling hos KTH Nanobioteknologi vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab).
Gruppen fokuserar på droppmikrofluidik och automatisering för 3D-mikrovävnadsmodeller och höggenomströmmande screening.

Arbetsuppgifter

Projektet innefattar forskning med kommersiell applikationspotential och genomförs i samarbete med internationell läkemedelsindustripartner och akademisk partner inom precisionsmedicin. Syftet med projektet är att producera och karakterisera mänskliga 3D-mikrovävnadsmodeller i den skala som krävs för tidig läkemedelsutveckling med hjälp av en ny droppmikrofluidikplattform och utveckling av hantering och distrubutionsformat för att nyttiggöra 3D-mikrovävnadsmodellerna i kommersiell skala. 3D-mikrovävnadsmodeller efterliknar läkemedelsresponsen från verklig vävnad bättre än enskilda celler eller 2D vävnadsmodeller, men har inte kunnat produceras i den skala som behövs för att kunna användas i höggenomströmmande screening. Teknikerna som utvecklats i detta projekt kommer att möjliggöra användning av 3D-mikrovävnader i läkemedelsindustrin. Forskaren kommer främst att arbeta på SciLifeLab Stockholm, resor till vårt labb på AstraZeneca BioventureHub i Göteborg förväntas. Den framgångsrika kandidaten kommer att utföra arbete vid gränssnittet mellan vävnadsteknik, mikrofluidik och automatisering, inklusive:

• produktion av 3D-vävnader i stor skala med droppmikrofluidik-teknik
• karakterisering och validering av mänsklig 3D-mikrovävnad
• utveckling av prototyper för hantering och distribution av 3D-mikrovävnad för läkemedelsscreening
• stödja innovation och idéer för bidragsansökningar

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Ett interdisciplinärt och applicerat projekt med kommersialiseringspotential i nära samarbete med Karolinska Institutet, och ett internationellt läkemedelsföretag.
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

Vi söker dig som har avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen inom ett för anställningen relevant område t.ex. Bioteknik, Kemi, Cell- och molekylärbiologi, Medicinsk vetenskap, Elektroteknik, Maskinteknik, eller Mikrofluidik.

Du bör därtill ha en stark bakgrund och vetenskaplig skicklighet inom minst ett av följande områden; design och implementering av livsvetenskapliga eller mikrofluidik-tillämpningar, arbete med mammalie celler/vävnad och bioteknologisk instrumentteknik eller annat närliggande forskningsfält som vi bedömmer som relevant.

Vi söker dig som:

  • är prestationsorienterad och motiverad
  • har utmärkt förmåga att uttrycka dig på engelska i både tal och skrift.
  • har en väl utvecklad problemlösningsförmåga
  • är självständig och tar egna initiativ
  • har en god samarbetsförmåga

Meriterande 

Sökande bör ha ett starkt intresse för och/eller erfarenhet av kommersialisering av livsvetenskaplig el medicinsk teknik. Ytterligare eftertraktade meriter för denna position inkluderar programmeringserfarenhet, laboratorieautomation. Det anses också till fördel om du kan uppvisa pedagogisk skicklighet t.ex. genom handledning av studenter och medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla:

• CV inklusive relevant yrkeserfarenhet, publikationer och kunskaper.

• Kopia på examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte har utfärdats på något av dessa språk.

• Kort redogörelse för dina forsknings- och yrkesintressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. Max två sidor.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tidsbegränsat enligt avtal - i upp till 1 år, med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2021-1883
Kontakt
  • Håkan Jönsson, Universitetslektor, hajonss@kth.se
Publicerat 2021-12-16
Sista ansökningsdag 2022-01-10

Tillbaka till lediga jobb