Skolan för elektroteknik och datavetenskap vid KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Vi söker en postdoktor för att forska inom området av databaserad analys och styrning av heterogena multi-agent system. Den utvalda kandidaten kommer att ingå i en forskargrupp som fokuserar på nya styrningsmetoder för multi-agent system. Tjänsten är relaterad till följande ämne:
Modellering, analys och design av den mänskliga cellens immunsystem som ett multi-agent nätverk av ledare och efterföljare: modellera och analysera den mänskliga cellens immunsystem som ett multi-agent system nätverk genom nya nätverksidentifieringsverktyg baserade på data som samlats in från ett partnerskap med Brodin labbet vid Karolinska Institutet. Utveckla pinning-styrning och ledarvalsmetoder för optimalt urval av celler som ska stimuleras för att uppnå optimalt terapeutiskt svar i behandlingsprocedurer. Denna position är en del av ett samarbete mellan de två största forskningsprogrammen i Sverige, Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program, (WASP) samt SciLifeLabs och Wallenbergs nationella program för datadriven livsvetenskap (Data-Driven Life Science, DDLS). Målet är att lösa banbrytande tvärdisciplinära forskningsfrågor.

Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program, WASP, är Sveriges största enskilda forskningsprogram i modern tid. Programmet skapar en plattform för akademisk forskning och utbildning i nära samarbete med ledande svensk teknikintensiv industri. Forskningen innefattar artificiell intelligens och autonoma system som verkar i samarbete med människor och som anpassar sig till sin omgivning med hjälp av sensorer, information och kunskap och skapar intelligenta system av system. WASPs vision är excellent forskning och kompetens inom artificiell intelligens, autonoma system och mjukvara till gagn för svensk industri. Läs mer: wasp-sweden.org.

SciLifeLabs och Wallenbergs nationella program för datadriven livsvetenskap (Data-Driven Life Science, DDLS) är ett 12-årigt initiativ fokuserat på datadriven forskning inom områden som är nödvändiga för att förbättra människors liv, upptäcka och behandla sjukdomar, skydda biodiversitet och skapa hållbarhet. Programmet kommer att utbilda och stötta nästa generation av forskare inom livsvetenskap och skapa en stark datavetenskaplig bas. Programmet avser stärka nationella samarbeten mellan universitet, koppla samman forskare inom livs-och datavetenskap samt skapa samarbeten med industri, sjukvården och andra nationella och internationella aktörer. Läs mer: scilifelab.se/data-driven

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång (med vissa undantag för särskilda skäl såsom perioder av sjuk- eller föräldraledighet, vänlige ange om sådant skäl föreligger i ditt CV).
 • Sökande ska ha avlagt doktorsexamen inom minst ett av följande forskningsområden:
  • Identifiering av nätverk för multiagentstyrsystem
  • Distribuerad ledare-följare multi-agent styrsystem
  • Multi-agent styrsystem för systembiologi

Den utvalda kandidaten ska ha vetenskaplig skicklighet samt utmärkta forsknings-och publiceringsresultat. Väl utvecklade analytiska färdigheter och färdigheter i problemlösning är ett krav. Vi söker en starkt motiverad person, som kan arbeta självständigt, liksom samarbeta väl inom en forskargrupp. Du som söker behöver också ha en pedagoisk förmåga. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat.

Meriterande

 • Det är meriterande om du har medvetenhet om mångfalds-och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.
Ansökan ska innehålla: 

 1. CV inkl. relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
 2. Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
 3. Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål, max 2 sidor lång.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare dock längst två år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 mars 2022
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2021-3143
Kontakt
 • Prof. Dimos Dimarogonas, dimos@kth.se
 • Felicia Gustafsson, HR, rekrytering@eecs.kth.se
Publicerat 2021-12-16
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Tillbaka till lediga jobb