Gemensamt verksamhetsstöd vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Som studie- och karriärvägledare kommer du att tillhöra Utbildningsstöd, enheten för studentservice och gruppen vägledning och stöd som består av 15 medarbetare. I Vägledning och stöd ingår verksamheterna central studie- och karriärvägledning och stöd till studenter med funktionsnedsättning. Du kommer att vara en del av en grupp vars arbete kännetecknas av engagemang och gemenskap. Gruppen sitter i ljusa lokaler på KTH-området.

Arbetsuppgifter

I rollen arbetar du med personliga möten med studenter med funktionsnedsättning. I det personliga mötet kommer du fram till vilket kompensatoriskt stöd som studenten har behov av. Oftast är behovet av stöd kopplat till examination, anteckningsstöd och mentorsstöd. Utifrån mötet rekommenderar du kompensatoriskt stöd till den sökande utifrån regelverk samt handlägger stödet. Du arbetar också med att samordna och att följa upp de kompensatoriska stöden. Gruppen samordnar mentorsstöd för studenter som har behov av detta.

I denna roll kommer du handlägga, följa upp och samordna kompensatoriskt stöd till studenter med funktionsnedsättning. Exempel på arbetsuppgifter kommer vara:

Hålla samtal för rekommendation om stöd med studenter med behov av kompensatoriskt stöd. Samordna mentorstöd till studenter med funktionsnedsättning. Samordna och hålla information och workshops för studenter, anställda och mentorer. Informera och utbilda aktiva studenter inom studentkåren. Delta i seminarier. Övriga arbetsuppgifter inom vägledning och stöd.

Vi erbjuder

En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid. Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö. 

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH

Kvalifikationer

Krav

  • Studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande. 
  • Erfarenhet av arbete med handläggning/arbete med studenter på högskola/universitet eller motsvarande.   
  • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, då det krävs i det dagliga arbetet

Meriterande

  • Utbildning i samtalsmetodik.
  • Kunskap om funktionsnedsättningar.
  • Erfarenhet av att ha arbetat som studie- och yrkesvägledare eller motsvarande.
  • Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Som person ser du möjligheter framför hinder och är nyfiken och flexibel i ditt arbetssätt. Då du kommer att hålla i seminarium och workshops har du en god kommunikativ förmåga och är bekväm med att tala inför grupp. Du har god förmåga att leda dig själv i arbetet och arbetar självständigt och strukturerat men trivs också att arbeta i grupp. Därtill ställer vi höga krav på god samarbetsförmåga då det är en förutsättning för att trivas och ha kul på arbetet och för att vi tillsammans ska kunna ge en god service och ett gott stöd.

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20230201 eller enligt ö.k.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2022-1037
Kontakt
  • Lena Salomonson, 08-7906535
Publicerat 2022-12-16
Sista ansökningsdag 2023-01-17

Tillbaka till lediga jobb