Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Arbetsuppgifter

Vi söker en postdoktor i maskininlärning som kommer att bedriva forskning med fokus på modellering, förutsägelse och planering av rörelser med tillämpningar på hjälpmedel och robotteknik.

Denna tjänst är en del av ett WASP-HS Networking Excellence Project (Netx) som involverar Umeå universitet, Uppsala universitet och KTH. Fokus för projektet är i synnerhet att studera hur AI-teknik kan tillämpas för förebyggande fysioterapi, t.ex. för fallförebyggande. Postdoktorns roll fokuserar särskilt på utvecklingen av nya maskininlärningsbaserade metoder och potentiella fysiska interventions- / anpassningsstrategier som kan implementeras av projektkonsortiet - till exempel med hjälp av en robot eller annan feedbackmekanism som kommer att övervägas inom projektet. Som en del av anställningen kommer postdoktorn att arbeta i forskningsgruppen för Associate Prof. Florian Pokorny och kommer också att ha möjlighet att samarbeta nära med forskare inom NetX-projektet samt nuvarande doktorander i Associate Prof. Florian Pokornys forskningsgrupp som för närvarande är engagerade i en mängd olika forskningsområden inom området maskininlärning och robotik. Typiska publikationsplatser för den forskning som bedrivs inom detta projekt förväntas inkludera NeurIPS, ICML, AI Stats, IEEE/RSJ IROS, IEEE ICRA eller andra ledande internationella konferenser och tidskrifter.

Mer information om NetX:

NetX är ett nätverksinitiativ från Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program on Humanities and Society (WASP-HS) som syftar till att främja banbrytande vetenskapligt samarbete mellan forskare vid olika universitet och mellan forskare och externa partners, med målet att förverkliga excellent forskning och utveckla kompetens om konsekvenserna och utmaningarna av artificiell intelligens och autonoma system för mänskligheten och samhället.

För mer information om den forskning och andra aktiviteter som bedrivs inom WASP-HS, besök https://wasp-hs.org/.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
 • En möjlighet att utveckla dina färdigheter i ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt.

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
 • Du har forskningskompetens, samarbetsförmåga och självständighet.
 • Du är medveten om mångfalds- och jämställdhetsfrågor, med särskilt fokus på jämställdhet.
 • För tjänsten krävs det att du har god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på engelska i ditt dagliga arbete.

Meriterande

 •  Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen som avlagts under de senaste tre åren före ansökningstidens utgång och inom ämnesområdena datavetenskap, robotik, maskininlärning, matematik eller liknande.
 •  Meriter i form av publikationer vid ledande internationella konferenser med sakkunniggranskning. Exempel på detta är: NeurIPS, ICML, AI Stats, AAAI, IEEE ICRA, IEEE/RSJ IROS.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde According to agreement
Löneform Monthly salary
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2024-1147
Kontakt
 • Florian Pokorny, recruitment manager, fpokorny@kth.se
 • Lilly Engfeldt, HR, lillye@kth.se
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-06-17
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb