Kungliga Tekniska högskolan, Verksamhetsstödet vid KTH

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

KTH:s IT-avdelning ingår i KTH:s verksamhetsstöd och består av runt 150 anställda. Vi utvecklar och förvaltar IT miljö inom utbildning, forskning och den administrativa plattformen på KTH, en IT miljö som är både komplex och mångfacetterad. Avdelningens ambition är att vara en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö präglad av öppenhet och med goda förutsättningar till utveckling för alla medarbetare oavsett identitetsuttryck, bakgrund eller ålder.

IT-avdelningens Enhet för Användarstöd erbjuder audiovideo-, tele- och IT-relaterat användarstöd till såväl anställda som studenter på KTH. Användarstödet erbjuds via telefon, e-post, besök vid mottagningsdisken och på plats hos användarna.

Lokalt IT-stöd är en av fyra organisatoriska grupper inom enheten Användarstöd och erbjuder på-platsen support, med följande områden i fokus: datorarbetsplatsen, applikationsstöd, skolspecifika behov såsom verkstäder och labbmiljöer samt övrig förekommande support som kräver fysisk närvaro. En annan viktig del av gruppens uppdrag är att fånga upp och kanalisera verksamhetens behov av IT-stöd, likaså att agera proaktivt och informera/instruera användarna kring IT-tjänster vi erbjuder.

Till vår supportfilial på SciLifeLab i Solna söker vi nu en engagerad och serviceinriktad Senior IT-supporttekniker.

Arbetsuppgifter

SciLifeLab är ett samarbete mellan fyra universitet och din anställning kommer vara på KTH med placering på SciLifeLab i Solna. Du kommer utföra IT-supportrelaterade arbetsuppgifter i en mångfacetterad IT-miljö. Du ingår i ett team på fyra grymma IT-tekniker som arbetar brett med varierande arbetsuppgifter. Ditt huvudfokus ligger på att lösa supportärenden på plats, via ärendehanteringssystem, mail och telefon samt vara IT-supportens bemanning för en samordnad mottagningsdisk med flera av SciLifeLabs servicefunktioner. Vi utför även arbetsuppgifter som installationer, inköp av IT-utrustning, felsökning samt AV-support.

Våra kontakter med användarna sköts via mail och ärendehanteringssystem, telefon samt genom felsökning remote och på plats. Arbetsuppgifterna inkluderar även att fånga upp och formulera verksamhetens IT-behov samt medverka i olika IT-relaterade aktiviteter och projekt. En spännande arbetsplats där vi drivs av mångfalden i våra arbetsuppgifter.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Gymnasieutbildning
 • Minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet primärt av liknande arbetsuppgifter alternativt delar av dessa
 • God kunskap om Windows samt hårdvarurelaterade frågor
 • Erfarenhet av arbete med stöd av ärendehanteringssystem
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift krävs för den dagliga verksamheten
 • Vana av att läsa och skriva dokumentation

Meriterande

 • Erfarenhet av akademiska IT-miljöer (t.ex. inom högskolevärlden)
 • Erfarenhet av IT servicedesk
 • Erfarenhet av äldre (legacy) operativsystem Windows samt Linux och Mac                                                                                                                                         

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker dig som är social, självgående med förmåga att strukturera och planera ditt arbete effektivt. Vidare är du kreativ samt ser värdet i teamarbete och kunskapsutbyte. Du är positiv, nyfiken och observant och du lyssnar, kommunicerar och är konstruktiv i ditt förhållningssätt. Du behöver även vara initiativtagande, serviceinriktad och flexibel. Följande driv och engagemang kommer du att upptäcka hos samtliga av dina arbetskamrater därav är dina personliga egenskaper viktiga för att trivas hos oss!

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse, 6 månaders provanställning tillämpas
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2024-0178
Kontakt
 • Marie Lavin Ljung, Gruppchef , lavin@kth.se, 08-7909810
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-07-01

Tillbaka till lediga jobb